Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen ve son dönemin en önemli salon etkinlikleri arasında yer alan “Türkiye Vizyon Konferansları bu hafta da önemli bir isme ev sahipliği yapacak.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün bizzat ilgilendiği ve Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin ekonomik gelişimi, kültürü, bilimsel alanda ortaya koyduğu gelişmeler ile son döneme ilişkin gündem konuları üzerine bilgiler aktarılırken gelecek Cuma gününün konuğu ise İSO Meclis Başkanı, Kale Holding  Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay olacak. Okyay’ın Türkiye’nin geçmişten günümüze ticari, ekonomik ve sosyal gelişimi ile gündeme ilişkin konular hakkında önemli bilgiler paylaşması bekleniyor.

13 Mart Cuma günü saat 18:30’da Kültür Merkezinde düzenlenecek ücretsiz konferansa katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Zeynep Bodur Okyay Kimdir?

1964 yılında İstanbul'da doğdu. 1985 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1990 - 1992 yılları arasında Harvard Üniversite'sinde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katıldı.

1992 - 1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Üretim - planlama, üretim - yönetimi birimlerinde çalıştı. 1995 yılında Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve

Başkanlığına getirilerek çalışmaya devam etti. Temmuz 2007'den bu yana Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görevini sürdürüyor.

Zeynep Bodur Okyay pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ve odanın yönetim kurullarında faal olarak çalışıyor. Okyay, G20 Türkiye Dönem Başkanlığı altında C20 (Civil Society) Yürütme Kurulu Başkanlığına atanmıştır.

Ayrıca kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği'ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi'nde Türk Kürsüsü kurulmasına da destek verdi.

Türk - İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle 2006 yılında İtalyan Devleti tarafından ''Caveliere di Lavora'' nişanı ile taltif edilen Zeynep Bodur Okyay, 2014 yılında da "Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana" üst düzey devlet nişanını aldı.

2010 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı 'Turkey in Europe' kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü'ne layık görüldü. Aynı yıl, TBMM tarafından TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi.

İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Şirketleri Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapan Osman Okyay ile evli ve bir çocuk annesidir.