Düzce’de dünden bu yana etkili olan yağış, susuzluk riski nedeniyle tedirgin olan Düzceliler’i sevindirdi.

Beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi nedeniyle ekim ayından bugüne barajlarda yüzde 50 oranında su kaybeden Düzce, yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Dünden bu yana kentte etkili olan yağış, henüz istenilen seviyede olmasa da vatandaşı sevindirdi. Bazı ilçelerdeki ara sokak ve caddelerde yer yer su birikintilerinin oluştuğu gözlendi.

Geride kalan yaz mevsiminde birçok mahallede günlerce süren susuzluk, gözlerin hem alt yapıya hem de barajlara çevrilmesine neden olmuştu.

Düzce Belediyesi su alt yapısının sil baştan yenilenmesi için 100 milyonluk yatırım yapma kararı alırken, barajlardaki doluluğun artması için geçtiğimiz günlerde eller semaya ‘yağmur duası’ için açılmıştı.

Bilindiği gibi Hasanlar Barajı’nda etkili yağışlar olmaması yüzünden yaşanan kuraklık sonucu su seviyesi son yılların en kritik seviyelerine ulaşmıştı. Yine Akçakoca ilçesinin içme suyunu karşılayan Sarıyayla Barajı’nda da su miktarı yüzde 45 oranında düşmüştü. Kuraklık riski altındaki Düzce’de yağan yağmur yüreklere de su serpti.

Öte yandan meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yağışlı havanın Düzce’de 5 gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.