Türk Kızılay’ı Düzce Şubesi, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalarda kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, il genelinde yardımların artarak devam ettiğini belirterek, “Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi olan, işini kaybeden ve günlük çalışıp geçimini sağlayan ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı Pandemi sürecinin başından itibaren günümüze kadar sürdürdük, bu zor günler bitene kadar da tam gaz sürdüreceğiz. Bu süreçte hayırseverler, Valilik ve Düzce Belediyesinin destekleri ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Düzce’de binlerce ihtiyaç sahibine ulaştık”

 “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Vefa destek gruplarımız, Genç gönüllülerimizden oluşan ekiplerimiz Valilik bünyesinde oluşturulan fonda 7 gün 24 saat esas alınarak çalışıyor” diyen Aydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü nünde destekleriyle bir ortak çalışma grubu oluşturduk. Düzce Belediyesi patates bağışında bulundu. Bu patatesleri, bizimde elimizde bulunan Kurban etlerimiz ile buluşturarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere bir marketten 250 TL’lik alış veriş kartı vereceğiz. Bu süreç Ramazan Ayı boyunca da devam edecek. Buna ek olarak Kızılay Butiklerimizden Pandemi süreci boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimize kıyafet yardımında bulunuyoruz. Kızılay ekibi olarak engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye ve medikal yardımlarda bulunuyoruz.”

“Yardımlarımız artarak devam ediyor”

Düzce genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımların artarak devam ettiğini ifade eden Aydın, son olarak şunları kaydetti:

“Malumunuz Kış aylarındayız yangınlar çıkıyor, evleri yanan vatandaşlarımıza da Konteynır desteği veriyoruz. Rakamsal olarak hepsinin farklı sayıları var ama bireysel olarak değerlendirirsek ortalama 70-80 öğrenciye eğitim ve burs yardımında bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere 500 kişilik alışveriş kartı projemiz var. Son iki aylık süreçte 400 aileye erzak kolisi yardımında bulunduk. Kan bağışı konusuna değinirsek Pandemi dolayısıyla kan bağışlarında bir düşüş bulunmakta fakat kan stoklarımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamakta lakin stoklarımız istenilen seviyede değil. Bu yüzden duyarlı vatandaşlarımızdan kan bağışı ile ilgili desteklerini bekliyoruz.”   

HABER: Savaş ARI