Düzce’de Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor.

Düzce’de zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile bugüne kadar askerlik yapamayan engelli gençler, İçişleri Bakanlığı’nın "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.  

Asker olmanın heyecanını yaşayan özel gereksinimli bireyler için düzenlenen yemin törenine Düzce Valisi Cevdet Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Naci Akkaş, Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören sırasında, sıcak havadan etkilenen engelli bir genç fenalık geçirdi. Törenin yapıldığı İl Jandarma Komutanlığı tören alanında hazır bekletilen sağlık ekipleri, fenalık geçiren özel gereksinimli bireye müdahale etti. Sedye ile ambulansa alınan engelli gencin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“Askerlik, gururla yaptığımız şanlı ve şerefli bir görevdir”

Yemin töreninin ardından konuşma yapan Düzce İl Jandarma Komutanı Naci Akkaş, şu ifadeleri kullandı:

“Askerlik Türk milletinin özünde ve ruhunda olan ona dünya üzerinde yegane ordu millet olma onurunu bahşeder, askerlik Türk insanının hayatında gençlikten olgunluğa giden yolda dönüm noktasıdır. Türk milleti için kutsal kabul edilen askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı onur ve gururunu bir ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. İşte bugün ayrılmaz bir parçamız olan engelli kardeşlerimizin kutsal askerlik görevlerini yerine getirme mutluluğuna imkan sağlayan temsili askerlik hizmeti ant içme töreni için buradayız. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız ve mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Türk birliğinin, vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan ordumuz yüce milletimizin sarsılmaz güvencesi olması uğrunda yemin etmiştir. Temsili askerlik uygulamasıyla silah altına alan sevgili Mehmetçikler Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan askerlik, gururla yaptığımız şanlı ve şerefli bir görevdir. Sizler bu kutsal görevi bütünüyle yerine getiremediniz ama her an kalplerinizde bunu hissettiniz.”

Etkinlikler kapsamında, özel gereksinimli bireyler Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda bir gün süreyle vatani görevlerini yaptı.