Mehmet Keleş’in istifasının ardından yapılan seçim ile Düzce Belediye Başkanlığı görevine getirilen Dursun Ay’ı ekonomik anlamda sancılı bir süreç bekliyor. Devir teslim töreninde başkanlık mührünü alarak resmen görevine başlayan Düzce Belediyesinin çiçeği burnunda başkanı Dursun Ay’ın önünde öncelikli olarak ekonomik sorunlar yer alıyor.

Yılmaz borcu 400 milyon TL’nin üzerinde açıklamıştı
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi’nin 2014’te 170 milyon lira olan borcunun bugün 400 milyon liranın üzerinde olduğunu açıklaması ‘Belediye ekonomik olarak zor durumda’ söylentilerini bir kez daha gündeme getirmişti. Başkanlık seçiminden zaferle ayrılan Ay’ın koltuğa oturur oturmaz önüne gelen ilk dosyanın piyasa olan borçların nasıl ödeneceğine ilişkin olması Yılmaz’ın iddiasını doğrular nitelikte oldu.

Esnafa 50 milyon TL borç ödenmeyi bekliyor
Belediyenin Düzce’deki esnafa olan yaklaşık 50 milyon TL’lik borcunun en kısa zamanda ödeme gerekliliği Ay’ın işini iyice zorlaştırıyor. Belediyenin ekonomisindeki zor tablo için bir çıkış yolu aranırken, maddi dar boğaz yeni soruları gündeme getirdi. Eski başkan Mehmet Keleş’in her fırsatta dem vurduğu personel maaşlarının maliyetinin belediyeye ciddi bir maddi külfete neden olması da piyasaya olan 50 milyon liralık borçla birlikte maaşların nasıl ödeneceğine yönelik soru işaretlerini ortaya çıkarıyor.

Kaynak bulma uzmanı Güney Ankara’ya gitti
Düzce Belediyesi’ne maddi kaynak sağlamasında uzman olan Başkan Yardımcısı Ali Güney seçimin ardından makam aracını teslim ederek eşyalarını topladı. Güney’in Düzce’den ayrılarak Ankara’ya gittiği öğrenildi. Güney’in Ankara’ya gidişi belirsizliğine neden olurken Düzce Belediyesi’nin esnafa ödemesi gereken borçlar için ‘kaynak bulabilecek mi?’ sorusu akıllara geldi.

Belediye meclis üyeleri huzursuz
İstifa ve seçim süreçleri belediye meclis üyeleri arasında huzursuzluğa neden oldu. Belediye kasasında yaşanan nakit sıkıntısı personel maaşlarının nasıl ödeneceği konusunda merak uyandırıyor.

Haber:Y.SEVER