Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Düzce’de ilk aşılamalar sağlık çalışanları ile başladı.

Çin'den gelen ve 14 günlük test sürecinin tamamlanmasının ardından ilk kez dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine uygulanan CoronaVac aşısında, hastalıkla mücadelenin kahramanları haline gelen sağlık çalışanlarının öncelikli grup olduğu 3 Aralık 2020'deki Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklanmıştı.

Başhekim Op. Dr. Volkan Temi ve Düzce Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ökkeş Kepek’te sağlık çalışanları ile birlikte Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde oluşturulan aşı odalarında aşı yaptırdılar. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, normal hayata geri dönmenin yolunun aşı yaptırmaktan geçtiğini söyledi.

“Düzce’de 64 tane aşı uygulama odası hazırladık”

Sağlık çalışanlarına yapılan aşılama çalışmaları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Yılmaz, “Bugün iti bari ile sabah erken saatlerden itibaren sağlık çalışanlarımızın aşılama işlemlerine başladık. Az önce de sizin de gördüğünüz gibi hem Başhekimimiz, hem de Halk Sağlığı Başkanımız, aşı oldular. Sistem üzerinden randevu veriyoruz.

İlimizde yaklaşık 64 tane aşı uygulama odası hazırladık. İhtiyaca göre bunu arttırabilecek durumumuz da var. İlerleyen dönemlerde vatandaşlarımız için de e –nabız üzerinden kendilerine aşı çıkıp çıkmadığını görerek, randevularını da aşı varsa ona göre alabilecekler. Aynı zamanda 2023 numaralı telefon numarasından da kendilerine çıkıp çıkmadığını öğrenebilecekler. İlerleyen dönede 1 – 2 – 3 aşamada aşılamaları gelecek. Bugün itibari ile sadece sağlık çalışanlarına başladık, ama önümüzdeki günlerde 65 yaş üstü olsun, diğer kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız olsun hepsinin aşılamasını yapacağız. Bu aşı, Koronavirüs salgını ile mücadelede elimizdeki en büyük silah. Sosyal hayata geri dönebilmemiz için, her kesin aşı olması şart” diye konuştu.

Kepek: “Aşıya güvenimiz şu an yüksek”

Aşı yaptıran Düzce Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ökkeş Kepek ise, “Öncelikle bu aşının ve aşı programının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Aşı, hiç şüphesiz hastalıklardan korunmanın en önemli adımlarından bir tanesi. Özellikle bu dönemde Koronavirüs salgınından korunmanın en büyük adımlarından olan aşıyı yaptırdık. Aşıya güvenimiz şu an için yüksek” şeklinde konuştu.

Akçakoca’da da ilk aşı sağlık çalışanlarına yapıldı

Akçakoca ilçesinde de Koronavirüs aşısı ilk olarak sağlık çalışanlarına yapıldı. İlçede görev yapan çok sayıda sağlık çalışanı, Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezinde aşılarını yaptırdı. 

HABER: Savaş ARI