Bolu dağında kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle yapıldı.
Sabaha karşı başlayan kar yağışı sonucu karayolları ekipleri kar temizleme ve malzeme dökerek yolun kapanmaması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüler. Trafik ekipleri ise Kaynaşlı çıkışında araçları kontrollü olarak görderirken, TIR'ların geçişine izin verilmediği için TIR'lar otoyola yönlendirildi.
Bolu dağı “dik rampa” olarak bilinen mevkiinde bir TIR'ın yolda kalması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Bbölge trafik ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda yol tek şiritten açıldı ve trafik akışı sağlandı.
Bir yandan kar yağışı diğer yandan zaman zaman çok aşırı bir şekilde oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü.
Bolu dağının yanı sıra Düzce Akçakoca D-655 karayolunun Şifalı su ve Kabalak rampası arasında ulaşım zaman zaman güçlükle sağlandı.
Kar yağışının yoğun olduğu ve yolların kar tuttuğu sıralarda ise trafik ekipleri zincir uygulaması yaptı. Olumsuz hava şartları nedeniyle sürücülerin aşırı süretten kaçınmaları ve şartlara uygun malzemelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.