Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Esentepe köyünün Büyük Melen Çayı üzerinde bulunan ulaşım köprüsü, geçtiğimiz haftalarda etkili olan şiddetli sağanak yağışların ardından çay sularının yükselmesiyle yıkıldı. Köprünün kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte köye ulaşım kesildi. Köyde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, hayvanlarına yem ulaştırmakta zorlanırken köy sakinleri de ulaşım konusunda mağduriyet yaşamaya başladı.

Yaklaşık 20 gündür köprünün yeniden yapılmasını bekleyen köylüler, çektikleri videolarla yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek İl Özel İdaresi yetkililerinden yardım istedi.

“HAYVANLARIM AÇ, YEM GÖTÜREMİYORUM”
Cumayeri Esentepe Köyü Muhtarı Davut Pirdal da çektiği video ile yetkililere çağrıda bulundu. Köy yolunun yaklaşık 20 gündür kapalı olduğunu belirten Pirdal, hayvanlarının mağdur olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
“Yaklaşık 20 gündür köyümüzün yolu kapalı. Aşağıda işletmeler var. 15-20 baş büyükbaş, 30-40 tane de küçükbaş hayvanım var. Beni siyasete alet edip yolum yapılmıyor. İl ve ilçe tarım, il genel meclisi gibi her kuruma dilekçe verdim. Yolumun bir an önce yapılmasını istiyorum. Hayvanlarım mağdur. Hayvanlarım aç, yem götüremiyorum. Bir geçecek yol dahi vermiyorlar.”

Esentepe köyünde yaşayan vatandaşlar, yıkılan köprünün bir an önce yeniden yapılmasını bekliyor. Köprünün onarılmasıyla birlikte köylüler yeniden ulaşım imkânına kavuşurken, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların da yem sıkıntısının sona ermesi bekleniyor.






