Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bir taraftan sağlık yatırımlarına devam ederken, diğer yandan da sağlık kadrosunu güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 106. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü kapsamında Düzce’ye 9’u uzman olmak üzere toplamda 89 tabip kadrosu açıldı. Açılan kadrolar ile birlikte, Düzce’deki sağlık yükünün azalması bekleniyor.

Bu kapsamda Düzce Atatürk Devlet Hastanesine 2 Çocuk Sağlığı Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 kardiyoloji uzmanı ve 35 pratisyen hekim atanacak. Diğer açılan sağlık kadroları şu şekilde:

“Akçakoca ilçesine 20, Çilimli Devlet Hastanesine 1’i aile hekimi olmak üzere 3 hekim, Gölyaka devlet Hastanesine 4, Gümüşova İlçe Devlet Hastanesine 3, Kaynaşlı Devlet Hastanesi 2, Yığılca Devlet Hastanesi 3, Düzce İl Ambulans Servisi Komuta Merkezi 1, İl Sağlık Müdürlüğü 2, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne 1, Düzce Merkez Toplum Sağlığı Merkezi 3 ve Düzce 7 Numaralı Sağlık Hizmetleri İstasyonu 2.”

Atamaların bu ay sonuna kadar yapılacağı belirtildi.