Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. İllere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 156,95, Ankara'da 242,61 İzmir'de 45,58 oldu. İlk sıradaki il ise 653,10 oranıyla Rize oldu. Komşu ilimiz Bolu ise üst üste iki hafta vaka yoğunluğu en çok artan 10 il içerisinde yer aldı.

DÜZCE’DE YİNE ARTIŞ, YİNE ÖLÜMCÜL RİSK…

Son dönemde vaka ve vefat sayılarının durdurulamaz bir artış eğilimi gösterdiği Düzce’deyse bir önceki haftaya göre 10 puanlık artış yaşandı. Haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısı normalleşme sürecinin en yüksek sayısı olan 183’e ulaştı. Bu verilere göre Düzce’de 28 Ağustos-3 Eylül haftasında 728 kişiye daha yeni tip koronavirüs teşhisi konuldu. Günlük ortalama vaka sayısı da 104 oldu.

KAZANIMLAR TEHLİKEDE, KURALLARA UYUM ŞART

Salgın nedeniyle her gün ölümlerin gerçekleştiği Düzce’de sokaktaki manzaranın iç açıcı olmaması gelecek adına kaygılandırıyor. Salgın yokmuşçasına maskesiz bir şekilde sokaklarda gezen, otobüslere binen kural tanımazlara karşı vatandaşlar denetimlerin sıkılaştırılmasını istiyor. 1.5 yılın ardından okulların yüz yüze açıldığı ve hayatın her alanında normalleşmenin yaşandığı şu günlerde kazanımların kaybedilmemesi ve yeniden zorunlu kısıtlamalara gidilmemesi için uzmanlar tam aşılama ve kurallara tam uyum çağrısını yineliyor.

BAKAN AŞI VE TEDBİR VURGUSU

Salgında son bir haftanın bilançosunu paylaşan Sağlık Bakanı Koca da salgının kökünü kazıyacak şeyin tam aşılanma olduğunun altını çizerek maske, mesafe ve temizlik kurallarının hayati öneminin devam ettiğini vurguladı. Koca, “Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli." açıklaması yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN