Konuralp’in toprak altında kalan gizli tarihi, Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülen, yöre halkı tarafından 40 Basamaklar olarak adlandırılan antik tiyatrodaki kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkartılıyor.

Geçtiğimiz günlerdeki kazılarda Antik Tiyatro Sahnesi’nin 2 katlı olabileceği yönündeki yeni bulguların ardından, çalışmalar hızlandırıldı. Yapılan kazılarda arkeologlar her geçen gün yeni bir keşfe imza atılırken, toprak altından çıkan tarihi eser niteliğindeki heykel ve sikke gibi eserler Düzce Müze Müdürlüğünce koruma altına alınıyor.

Antik tiyatrodaki sahne yapısının tamamen ortaya çıkmasına yönelik sürdürülen kazı çalışmalarında arkeologların yanı sıra, Düzce Belediye personeli de büyük emekler harcıyor.

Kazı çalışmaları toprak altında kalan eserlere zarar vermemek için büyük bir titizlikle sürdürülürken, arkeoloji kazı çalışmalarının önümüzdeki yıllarda bitirilmesi planlanıyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sık sık alana giderek çalışmaları yerinde incelerken, çalışmalarda ortaya çıkan yeni bulgular Düzce’nin tarihine ışık tutacak.

HABER: Savaş ARI