Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yayımlayarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sağlıklı yaşam için gerekli eğitimlerin arttırılmasının önemini vurgulayan Dr. Yılmaz, “Sağlıklı yaşamın gerektirdiği koşulları ve ortamı hazırlamalı, önlemleri alma konularında kendilerini sorumlu hissetmeli ve bu yönde hareket etmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların sosyal mesafe, temizlik ve hijyen kurallarına azami derecede dikkat etmelerini belirten Dr. Yılmaz mesajında “Dünya Sağlık Örgütünce tüm dünyada küresel çapta bir salgın olarak nitelendirilen koronavirüs ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde vatandaşlarımızın sosyal mesafeye, temizlik ve hijyen kurallarına azami derecede dikkat etmeleri gerekir. Unutmayalım ki mutlu bir yaşamın sırrı sağlıklı olmaktan geçer ve sağlıklı yaşamak için de insanın hem fiziksel hem de ruhsal açıdan hastalıksız olması, mutlu, rahat bir hayat geçirmesi sağlık adını alır. İnsanların en doğal hakkı sağlıklı bir yaşam geçirmektir” cümlelerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz, sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerini de şu şekilde sıraladı:

“Sağlıklı bir yaşam için temizlik alışkanlıkları edinmeli ve günlük yaşantımızda temizlikten ödün vermemeliyiz.

Dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz.

Yediğimiz ve içtiğimiz yiyecek ve içeceklerin temiz ve taze olmasına önem vermeliyiz.

Terli iken soğuk su içmemeliyiz.

Yemek yeme sırasında lokmaları iyi çiğnemeye dikkat etmeliyiz.

 Bulaşıcı hastalıklardan korunmalıyız.

Temiz yerlerde bulunmalıyız.

Çalışma, dinlenme, eğlenme gibi sosyal yaşantımıza ait faaliyetlerde dengeyi korumalıyız.

Aşı gibi hastalıklardan koruyucu yöntemlere başvurmalıyız”

Dr. Yılmaz, mesajının sonunda sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarının ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlayarak vatandaşlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam diledi.