Ülke genelinde uzun kısıtlama ve kapanmalarla geçen ayların ardından ilk kez bir bayram 1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme süreci kapsamında kısıtlamasız olarak kutlanacak. Vaka ve vefat sayılarında yaşanan tedirgin edici artışlara dikkat çeken Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’dan vatandaşlara önemli uyarılar geldi.

“İLK ÖNCE TRAFİKTE DİKKAT”

İslam aleminin bayramını tebrik eden Yılmaz, “Öncelikle vatandaşlarımıza iyi bayramlar geçirmelerini diliyorum. Sevdiklerine giderken trafik kurallarına uymalarını istiyoruz çünkü yoğun bir trafik olacaktır.  Hızlı gitmesinler, uykusuz gitmesinler, dikkatli kullansınlar araçları ilk önceliğimiz bu.” dedi.

“EN UFAK RAHATSIZLIKTA SAĞLIK KURULUŞUNA MÜRACAAT EDİN”

Bayramda maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere tüm tedbirlere uymanın salgının seyri açısından hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Yılmaz, “Gidecekleri yerlere aşılarını yaptırıp gitsinler aksi halde virüse tekrar maruz kalmalar olduğunda hastalık olma durumu var. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına devam etsinler, belli mesafelere dikkat etsinler. En ufak bir rahatsızlıklarında bile sağlık merkezlerine müracaat etsinler.” sözleriyle vatandaşları uyardı.

“AŞI OLALIM, KAZANIMLARIMIZI KAYBETMEYELİM”

Yılmaz, uzun bir sürenin ardından başlayan normalleşme sürecinde kazanımları kaybetmemek için millet olarak azami gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuyla ilgili uzun süreden sonra gerçekten çok önemli bir durum bir bayramı birlikte yaşayacağız. Hep beraber bu kazanımımızı kaybetmeyelim. Bunun için de tekrar ifade ediyorum aşımızı olalım.” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Düzce’de aşılama çalışmaları kurban bayramı tatili boyunca da il genelindeki devlet ve entegre hastanelerinde gece saat 23.00’e kadar devam edecek. Aşı olmak isteyen vatandaşlar Düzce Sağlıklı Hayat Merkezi’nde de aşılarını yaptırabilecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN