Türkiye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da okullarda yaşanan kanlı okul saldırıları ile sarsıldı. Kahramanmaraş’taki okul saldırısında 1’i öğretmen 9 öğrencinin şehit düşmesinin ardından, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce il genelindeki okullarda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı.

KAAN UYGULAMASI SAYESİNDE DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU
KAAN UYGULAMASI SAYESİNDE DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU
İçeriği Görüntüle

034E69A2 71Cf 44E1 8524 F51E31101Cf6

Düzce’deki öğrenciler okudukları okullara polis ve okul yönetimi tarafından güvenli bir şekilde alınırken, bu önlemlerin yanı sıra okul çevresindeki şüpheli şahıslara GBT sorgusu ile üst araması yapılıyor.

0A576721 Ad34 48D4 93F3 441F75D233A8-1

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, alınan önlemlere siber devriye faaliyetlerinin de eklendiğini duyurdu.

Okul Denetim Aa 1913542-2

Bakan Tekin düzenlediği basın toplantısında, "Okul güvenliğini fiziki tedbirlerle dijital risk alanlarını da kapsayacak şekilde ele alıyoruz. Bu çerçevede siber devriye faaliyetlerine daha fazla ağırlık vereceğiz. Okullarımızın çevresinden giriş-çıkış düzenine, riskli durumlara erken müdahaleden kurumlar arası eşgüdüme kadar yeni çalışma modellerini ivedilikle devreye alıyoruz." diye konuştu.

HABER: Savaş ARI