Öncü TV’nin ‘Güne Merhaba’ programına konuk olan Akçakoca eski Belediye Başkanı ve CHP Adayı Fikret Albayrak, 2009-2014 yılları arasında kentin önünü tıkayan, kimsenin dokunmaya cesaret edemediği sorunları çözdüğünü ancak vatandaş ve esnafla hareket etmemenin bedelini sandıkta ödediğini belirterek, “Halkla beraber yürümediğin hiçbir işin başarılı olmadığının farkına vardık. Ortak akılla hareket edeceğiz.” dedi. Akçakoca’da son 5 yılda sergilenen kötü yönetimin, Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmediğini savunan Albayrak, “İnanılmaz ilkler yaşandı. Belediye personelinin maaşı ödenmedi, mavi bayraklarımızı kaybettik, 3 tane büyük otel kışın kapalı kaldı. Akçakoca Belediyesi’nin hiçbir gücü kalmadı, bütün mal varlığı satıldı. Sunduğu hiçbir projeyi yapmadı. İnsan bir tanesini yapar.” diyerek Yanmaz yönetimin eleştirdi.  

Whatsapp Image 2024 02 29 At 14.24.27 (1)

“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ” “SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”

2009-2014 yılları arasında Akçakoca’nın her alanda gelişmesi ve kalkınması için birçok projeye imza atan CHP’li eski Belediye Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinin iddialı adayı Fikret Albayrak, Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu “Güne Merhaba” programına konuk oldu.

“Akçakoca’ya 1 Nisan’da yeniden güneş doğacak”

Programda, mevcut Okan Yanmaz yönetimini eleştiren Albayrak 1 Nisan’da Akçakoca ilçesine yeniden güneşin doğacağını söyledi. Kendi belediye başkanlığı döneminde ilçenin turizm başta olmak üzere kronikleşmiş birçok sorununun çözüldüğünü ifade eden Albayrak, “Bugün Akçakoca sisli bir hava ile uyandı. Akçakoca halkı merak etmesin, biz 31 Mart’ta bu sisli havayı kaldıracağız. Akçakoca halkı 1 Nisan’da güneşli bir havaya uyanacak.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 14.24.26

‘Çınar Otel sorununu biz çözdük’

Biz göreve geldiğimizde yani 2009 yılında, Akçakoca’mızın önünün tıkalı olduğunu ve son 50 yılda çözülemeyen 7 tane sorunu olduğunu gördük. Sorunların çözülmemesi halinde Akçakoca’nın önünün tıkandığını, kabuğunu kıramadığını gördük. Bu 7 çözülemeyen sorunu çözmek de kolay değildi. Turizmde Akçakoca’nın önünün açılması, keyifli ve güzel bir kent olması yönünde sorunların bir an önce kökünden çözülmesi gerekiyordu. Bu sorunları çözmek için düğmeye bastığımızda, ekibim dedi ki; ‘Bu sorunların 1 tanesini bile çözsek büyük başarı ama biz tamamını çözdük. Neydi bunlar; sahillerimiz berbat haldeydi, bir kordonumuz bile yoktu. Çuhallı kaderine terk edilmişti. Turizm kentine yakışmayan görüntüler mevcuttu. Önce ‘Bir sahil projesi hazırlayalım.’ dedik ve Akçakoca’nın vizyonuna uygun bir sahil projesi hazırladık. Ciddi kamulaşmalara imza attık. Bu sahil projesinin çözümünde önümüzdeki en büyük engellerden bir tanesi, uzun yıllardır gündeme taşınan Çınar Otel’i problemi vardı. Bolu İl Özel İdaresi’ne aitti. Akçakoca’ya bu oteli vermiyorlardı, turizme de engel oluyordu, kapalıydı. Turizmde bize ciddi bir ivme kaybettiriyordu. Önce hukuki süreci başlattık, ardından karşılıklı anlaşma şeklinde Çınar Otel’imizi Akçakoca’ya kazandırdık. Hatta tapusunu da aldık. Bugün orada çok güzel bir tesis var” diye konuştu.

“Akçakoca’yı daha yaşanabilir hale getirdik: İlçede 700 kalem iş yaptık”

Belediye başkanlığı döneminde Akçakoca’da birçok başarılı çalışmanın altına imza attıklarını söyleyen Albayrak, İkinci önemli sorun doğalgaz yarıda kalmıştı. Sayın Yaşar Yakış ile beraber tamamladık. Ankara ve İstanbul’dan gelen misafirlerimiz doğalgazın olmasını istiyorlardı. Çok hızlı bir şekilde imkânlardan faydalanması gerekiyordu. Karadeniz’in en büyük oteli yarım kalmış, turizm anlamında da oldukça gerekli bir yerdi. Onun çözümüyle alakalı çok ciddi mücadele verdik. Bir yatırımcı ile görüştük. Bir terminalimiz yoktu, daha Düzce’de yokken Akçakoca’ya terminal yaptık. Yaz aylarında su kaynaklarımız yetersizdi. Su problemini çözdük. Akçakoca’da artık bir barajımız var. Buna benzer 700 kalem iş yaptık. Belediyemizi yeniden yapılandırdık, kent bilgi sistemlerini yeniden kurduk. Akıllı bir kent olması yönünde ciddi bir çalışma yaptık. İmar planımızı güncelledik. Yani bir çağdaş, modern turizm kenti olma yönünde önümüzü tıkayan o büyük devasa hiç kimsenin çözemediği, yıllardır dokunamadığı sorunları kökünden 5 yılda çözdük. Buna bağlı olarak hizmet kalitemizde de ciddi bir değişim oldu. Turizm anlayışı da değişti. Üst gelir grubu yavaş yavaş kente gelmeye başladı. Turizm de ciddi bir patlama oldu. Festivallerin bize çok artısı oldu. Türkiye’nin ciddi ressamları, ciddi şairleri geldi. Kültürel yanlarını da öne çıkarttık. Akçakoca’nın yaşanabilir bir kent olma yönünde adımlar attık.” şeklinde konuştu.

“Biz 50 adım attık esnafımız geride kaldı”

Akçakoca’nın modern ve yaşanabilir bir kent olması için mücadele ettiklerini ve bu uğurda yanlış yönetimsel hatalar yaptıklarını kabul eden Başkan Adayı Albayrak, halkın teveccühü ile seçilmesi halinde, esnafın ikna olmayacağı hiçbir konuda adım atmayacağını anlattı. Albayrak, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“O dönem esnaflarımıza küçük sınırlamalar getirildi. Aslında yapılanların yönteminde ciddi hatalar vardı. Biz çok hızlı hareket etmemiz gerektiğini düşüyorduk. Bir bölgede, bir uygulama yapacaksanız daha çok esnafla vatandaşla iç içe bulunup ortak akılda hareket ederek, hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunun yönteminde ciddi bir hata var, ben kabul ediyorum. Halkla beraber yürümediğin hiçbir işin başarılı olmadığının farkına vardık. Beni tanıyanlar bilir, esnafın taburesine tekme atmak, asla böyle bir şey olmadı. Benim kontrolüm dışında hareket olmuş olabilir. Bizim görevimiz zaten esnafa para kazandırmak. Ortak akılla hareket edeceğiz. Bizim amacımız esnafın para kazanması, şehrin modern ve yaşanabilir olması. Esnafın ikna olmadığı hiçbir konuda bir adım atmayacağım. Biz yanlışımızı gördük, vatandaşlarla esnafla hareket etmemiz gerekiyordu. Biz 50 adım attık, esnafımız da geride kaldı. Seçimi kaybederek bedelini ödedik.”

“Bir hayırsız evlat Akçakoca’nın tüm mal varlığını sattı”

Kendisinden sonra Akçakoca Belediyesi’ni yöneten AK Partili Cüneyt Yemenici ile MHP’li mevcut Belediye Başkanı Okan Yanmaz dönemlerini değerlendiren Albayrak, “Cüneyt başkanımız göreve geldiğinde, çok gençti aslında. En büyük hatası Cüneyt başkanımızın bir mühendis, bir proje plancısı olmamasıydı. Kendisi bir eczacı, iyi bir yönetici olabilir, ama eczacı olmak dezavantaj belediye için. Cüneyt bey, benim dönemimde bıraktığım çoğu projeyi devam ettirdi. Sonra kendi de ilave projelerini yaparak, kendi dönemini bitirdi. Ben Cüneyt beyin şehire katkısı olduğunu düşünüyorum. En azından zarar vermedi. Belediye bütçesini doğru kullandı. Son 5 yılda yaşananlar Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmadı. İnanılmaz ilkler yaşandı. Belediye personelinin maaşı ödenmedi, mavi bayraklarımızı kaybettik, Akçakoca’da 3 tane büyük otel kışın kapalı. Birisinin egosu yüzünden belediye zabıtası, belediye başkanının talimatıyla içeride olan hastalara rağmen acilin kapısını mühürledi. Son 50 yılda bütün belediye başkanları, mal varlığı bırakmış, bir güç bırakmış. Bir vefasız evlat geliyor, son 5 yılda belediyemizin bütün mal varlığını satıyor. 4’te bir fiyatına satılıyor. Akçakoca Belediyesi’nin hiçbir gücü kalmadı, bütün mal varlığı satıldı. Sunduğu hiçbir projeyi yapmadı. İnsan bir tanesini yapar. Pandemi her belediyeye geldi. Bu hizmet üretememeye bahane olamaz. Gitsin Alaplı Belediyesi’ne bir bakasın.” açıklamalarda bulundu.

HABER: Savaş ARI