Batı Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketinin yaraları, ölü sayılarının her geçen gün artması ile daha da çok derinleşiyor. Yaşanan sel felaketinde Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay köyü, tamamen haritadan silinmişti.

Babaçay Köyü’nde felaketin neden olduğu tahribatın büyük olmasındaki en büyük nedeni köyde depolanan ve sel sularının sürükleyip adeta koçbaşı etkisi yaptığı tomruklardı. Yığılca ilçesinden de bugün benzer görüntüler geldi.

Yığılca ilçesinin 2 buçuk kilometre doğusunda bulunan Hacıyeri Köyü mevkiinde dere kenarının hemen kenarında bulunan orman deposunda depolanan tomruklar, olası sel durumunda büyük bir felakete davetiye çıkartıyor.

Batı Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketinden bir ders çıkartılması gerektiğini kaydeden CHP’li Yığılca eski Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, olası bir sel felaketinde dere yatağı kenarında depolanan tomrukların Yığılca ilçesinde büyük bir felakete yol açabileceğine dikkat çekti.

“Yığılca Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt gibi olmasın” diyen Şahin, “Burası Yığılca Orman İşletmesinin tomruk deposu. Melen ile Hacıyeri deresinin birleştiği yer. Tahminen 150-200 metreküp tomruk var, derenin kenarında. En küçük sel olduğunda bile Yığılca merkezdeki köprü ile Aksu ve Dutlar köprüleri için büyük bir tehlike arz ediyor. Kısaca burası Ayancık-Bozkurt gibi olmasın. Olası bir sel felaketinde, bu tomruklar nedeniyle Yığılca ilçesinde büyük felaket yaşanır” dedi.

HABER: Savaş ARI