Milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Keskin’in yerine, partinin genel merkezinde yapılan istişareler sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile İl Başkanlığı’na Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu getirilmişti.

Yeni yönetimi oluşturmak için yetki verilen İl Başkanı Şengüloğlu, bugün parti binasında Öncü Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu. Yeni yönetimin 2 hafta içinde oluşturulacağını söyleyen Şengüloğlu, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerine yönelikte iddiasını ortaya koydu. Düzce tarihinin en yüksek oyu ile Düzce’den 3 milletvekili çıkartacaklarını savunan Şengüloğlu, “Mustafa Keskin Başkanımızdan aldığımız bayrağı, Düzce’de daha da yukarılara çıkartacağız” dedi.

“Cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalışacağız”

Kendisini İl Başkanlığı görevine getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a layık olmaya çalışacağının altını çizen Şengüloğlu, “Tüm Düzce halkına ve AK Parti sevdalılarına hayırlı olsun öncelikle. Biliyorsunuz AK Parti’de zaman zaman bu şekilde bayrak değişimleri yaşanır. Bu sefer de bu bayrak değişikliği, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile yapılan istişareler sonucunda tarafımıza verildi. Öncelikle bize bu göreve layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum hem teşkilatımız hem de Düzce’miz adına. Onun çizdiği yola layık olmaya çalışacağız.  İnşallah, önceki başkanımız Mustafa Keskin’den aldığımız bu bayrağı daha da yükseklere taşıyacağız. 2023 seçimlerine güzel bir şekilde hazırlanıp, 3-0 yapacağız inşallah Düzce’de” şeklinde konuştu.

“Yeni yönetimde eski yönetimden de isimler olacak”

Yeni oluşturulacak yönetimde, eski yönetimden de isimlerin olacağının bilgisini veren Şengüloğlu, “Bu süreç 1 – 2 haftalık süreç. 1-2 hafta içinde hem yeni yönetimimiz belli olur hem de yeni yönetiminin onayı alınır ve göreve başlar. Bizim şu anda atamamız yapıldı, yakın zamanda yeni yönetimle ilgili çalışmalarımız başlayacak. Önceki yönetimin belirli bir kısmı ile görüşeceğiz, istişare edeceğiz arkadaşlarla. Eski yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek, birkaç tane de yeni arkadaşı bu sürece dahil ederek, yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi darıltmadan, gücendirmeden, birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın izni ile sonuca varacağız. Zaten 4 senelik Merkez İlçe Başkanlığı tecrübem var. 4 sene içerisinde çizmiş olduğumuz bir duruş, kamuoyunda bilinen bir bakış açımız var siyasette. Bunu koruyacağız, aynı şekilde devam edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden daha da birleştirici bir şekilde bütün arkadaşlarımızı sürece dahil edeceğiz. ‘Eski yönetim, şudur budur’ söylemleri değil de ‘Biz olacağız’, ‘Biz olarak’ yolumuza devam edeceğiz. Buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, özellikle AK Parti tarihinde en önemli seçime giderken. Bunu sağlayacağız Allah’ın izni ile Rabbim de muvaffak ederse Düzce’de en yüksek oy oranı ile hedefimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

“2023 seçimlerinde Düzce tarihinin en yüksek oyunu alacağız”

9dc7c52c-1ab7-47d8-8a24-0813feda3d4b

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerine yönelik iddiasını açıklayan Şengüloğlu, “Biz AK Parti olarak sürekli sahada, halkın içinde olan bir teşkilatız. Doğrusunu söylemek gerekirse biz hep sahadayız ve sahadan hiç ayrılmadık. Sürekli köylerdeyiz, mahallelerdeyiz. Bu tempoyu biz biraz daha attıracağız. Bundan sonra biraz daha geniş kapsamlı programlar yapacağız. Biliyorsunuz yakın zamanda mahallelerimizi dolaştık, onun öncesinde köylerimizi dolaşmıştık. Bunların dışında parti üyelerimize ziyaretler düzenledik. Tabii seçim atmosferi ile bu çalışmaları yapmak biraz daha farklı oluyor. İşin doğrusu çalışmalarımız farklı bir havada geçiyor. İnşallah Rabbim muvaffak edecek, biz buna inanıyoruz. Düzce tarihinin en yüksek oyuyla, inşallah 3 milletvekili çıkartarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Düzce’yi hediye edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABER: Savaş ARI