Düzce Valiliği, İl Özel İdaresi’nin son yıllarda merkez ve ilçe köy yollarında gerçekleştirdiği yatırım atağına 2020 yılında da devam ettiğini bildirdi.

140 km köy yolunun sıcak asfaltla buluşturuldu

Açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından 7/24 esasına göre yapılan çalışmalar kapsamında 2020 yılının aralık ayına kadar toplamda 140 km köy yolunun sıcak asfaltla buluşturulduğu kaydedildi.

Bilgilendirmede, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın açıklamalarına da yer verildi. Vali Atay, KÖYDES ve AFAD bütçesi kapsamında sene başında 90 km asfalt çalışmasının programlandığını anımsatarak, şunları kaydetti: “Ancak İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında işletmeye açılan taş ocağının da katkılarıyla bu rakamın 140 km’ye ulaştı. Grup köy yollarının tamamını sıcak asfaltla buluşturmayı hedefleyen Özel İdare, merkez ve ilçe köy yollarında başlattığı asfaltlama çalışmalarında planlananın çok üstünde başarılı bir performans ortaya koydu. Ayrıca yapılan asfaltlama çalışmalarının Özel İdare’nin kendi bünyesinde bulunan asfalt plent tesisinde toplamda 210 bin ton sıcak asfalt üretildi. Üretilen asfaltı da il özel idaresi bünyesinde bulunan güçlü makine parkı ile mevsim gözetmeksizin yılın 12 ayını da kullanarak kendi personeli ile gerçekleştirdi.”

Meclis ve personele teşekkür

Öte yandan pandemi nedeniyle iş gücünde azalma olmasına rağmen özverili bir şekilde çalışarak hedeflenen programın üzerinde çalışma gerçekleştiren mesai arkadaşlarına teşekkür eden Düzce Valisi Cevdet Atay, "Çalışma süresi boyunca özverili bir şekilde fedakarca çalışan İl Özel İdaresi personellerine, yatırım programı kapsamında desteklerini esirgemeyen İl Genel Meclisi üyelerine, köylerde yapılan çalışmalar kapsamında her daim yanımızda yer alan muhtarlar ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederim. 2020 yılında yapılan asfalt çalışmalarında ortaya koyulan başarılı performansın, 2021 yılında da devam etmesi yönünde planlama yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.