Düzce Valisi Cevdet Atay, Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy ve Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay ile beraber, Muharrem ayı vesilesiyle Gölyaka’nın Yunusefendi köyünde bulunan Mollamehmet Cemevi’ni ziyaret etti.

Cemevi’nde incelemelerde bulunan Vali Atay, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek Hicri yeni yılın ilk günlerini kutlayarak hayırlara vesile olmasını diledi.

 Gölyaka temaslarında bulunan Vali Atay ve beraberindeki heyet, Gölyaka ilçesinde bulunan Kültür Değerlerini Koruma Derneği’ni de ziyaret etti. Vali Atay, derneğin faaliyetleri hakkında dernek üyelerinden bilgi alarak sohbet etti.

Hicri yılbaşı nedir?

Muharrem ayı, 12 ay ve 355 gün olan kameri yılın ilk ayıdır. Kameri yılda, güneş değil ayın hareketleri esas alınır. Hicrî tarih, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göç edişi ile başlar. Hicretin takvim başlangıcı olarak kabul edilmesi, Hz. Ömer devrinde olmuştur. Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği yıl (Miladi 622), İslâmî takvimin başlangıç yılı (Hicri 1) olarak, Muharrem ayı da bu takvimin ilk ayı olarak kabul edildi.