Okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ülke genelinde başlatılan kütüphane seferberliği ile okullara 16 bin 361 yeni kütüphane yapılarak mevcut kütüphaneler de zenginleştirildi.

İki proje birlikte yapıldı

‘Sıfır Atık’ Projesi ve ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ Projesi, Gölyaka’da birlikte hayat buldu. Bakanlığın atık malzemelerin geri dönüşümü ile her ile en az bir kütüphane yapma hedefine uygun olarak, Gölyaka Halk Eğitim Merkezi'ndeki çalışma tamamlandı.

Kullanılmayan malzemeler kütüphane oldu

Kullanılmayan paneli tahta, sıra, masa, demir, kâğıt gibi atıklar başta olmak üzere bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri toplayan halk eğitim kursiyerleri kütüphanenin masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünlerini elleriyle yaptı.

Son olarak kitapların da yerleştirilmesiyle hem kitaba erişimin kolaylaştırılarak okuma alışkanlığının pekiştirilmesi hem de geri dönüşüm bilincinin aşılanması sağlandı.

Kırbaç’tan emeği geçenlere teşekkür

Sıfır Atık Kütüphanesi’nin açılışı Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Gölyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe’nin katılımıyla gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, "Sıfır Atık" ve "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projelerinin birlikte hayat bulmasında emeği geçen Gölyaka Halk Eğitim Merkezi yöneticilerini, öğretmenlerini ve kursiyerlerini tebrik etti.