Düzce Barosunda seçim heyecanı yaşanıyor. 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda yapılan Baro Seçimleri, Saygı Duruşu ve adayların konuşmalarının ardından başladı. Seçimlere Düzceli Avukatların katılımının yüksek olduğu görüldü.

Düzce Barosu Başkan Adayı Avukat Taner Çakır, seçimler öncesinde yaptığı konuşmada, mevcut başkan Azade Ay’ın uygulamalarına tepki gösterdi.

“Ben Baro Başkanlığı’nın ve kurullarında görev almanın bir liyakat meselesi olduğuna inanıyorum” diyen Çakır, “Ancak Baro Başkanlığı defalarca konuşulmasına rağmen, Komşumuz Sakarya Barosunda olduğu gibi Genel Kurul tarafından 1 veya 2 dönem kuralı hiçbir zaman sınırlandırılmadı. Mevcut Başkan gibi bir yılda 113 kez baronun aracı ile evimden işime veya baroya gitmeyecek, yakıt ve fazla mesai ücretlerini meslektaşlarımın bin bir zorlukla karşıladığı aidatlardan ödemeyeceğim. ‘Baroda her şeyi ben yaptım, benden önce hiçbir şey yoktu! Ben Baro Başkanı olmaz isem, baro 10 yıl geriye gider, baroyu şu ya da bu ele geçirir, baroda hiçbir şey olmaz, yapılamaz’ diyerek, 21 yıllık baro tüzel kişiliği ve Genel Kurul iradesini hiçe sayan bir başkan olmayacağım. İnsanlarının iradelerini sakatlamak için gerçek dışı beyanlarda bulunmayacağım. Baro’nun sosyal medya hesabını kendi bireysel markamı yaratmak, haksız rekabet ve reklam yasağını delmek için kullanmayacağım. Faaliyet rapor adı altında, Yönetim Kurulu’nun bilgisi ve onayı olmaksızın rapor hazırlayıp, kendi bireysel reklamımı yapmayacağım. Kendi bireysel reklamıma alet olan faaliyet raporunun ücretini fatura ile Düzce Barosuna ödettirmeye çalışmayacağım” diye konuştu.

Taner Çakır'ın konuşmasının ardından, avukatlar yeni Baro Başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Ekipleri, seçimlerin yapıldığı 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunun içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

HABER: Savaş ARI