2016 yılında alzaymır olan annesi ile birlikte Akçakoca’nın Yalı Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki bir apartmandan satın aldığı daireye taşınan Tahir Metin Güre’nin huzurlu yaşamı, komşusu olan Akçakoca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet Aydın hakkında yaptığı şikayetler sonrası kabusa döndü.

Apartmanın en üst katında oturan Vekil Müdür Aydın’ın dubleks dairesine yaptığı kaçak çıkmanın imar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle uyarıda bulunan Tahir Metin Güre, beklenmedik bir şekilde tehditlere maruz kaldığını öne sürdü.

“2.5 aydır belediye başkanın önünde bulunan yıkım kararı bir türlü imzalanmadı”

Kaçak yapının yıkılması için CİMER’e şikayette bulunan Güre, Öncü Haber’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yalı Mahallesi İstanbul Caddesi Apartman104/3 adresinde ikamet ediyorum. Oturduğum binanın dubleks dairesinde ikamet eden Mehmet Aydın adlı şahıs iskanı olmayan bu binanın en üst katına, mevzuat dışı, hukuk dışı, kendine menfaat sağlamak amacıyla bir yapı yapmış ve ben bunu CİMER’e ve belediyenin İmar Şehircilik Müdürlüğü’ne bizzat dilekçe vererek suç duyurusunda bulundum. Belediye yetkilileri CİMER üzerinden suç duyurusunda bulunmam sonrası söz konusu kaçak yapı için 7.500 TL para cezası ve yıkım kararı vermesine rağmen 2.5 aydır belediye başkanın önünde bulunan yıkım kararı bir türlü imzalanmadığı bilgisini belediyeden öğrendim. Belediye Başkanı Okan Yanmaz önündeki yıkım kararını 2.5 aydır imzalamıyor ve kamu görevlisi olan kamu görevlisi isimli bu şahıs beni ‘Bir yıkılsın burası bak ne olacak?’ şeklinde tehdit ediyor. Eğer yıkım gerçekleşirse ben de savcılığa giderek, “Bakın yıkım gerçekleşti buyurun belgesi” diyerek yaptığı tehdidi hakkında suç duyusunda bulunacağım.”

Siyasi baskı mı var?

Öte yandan cezai işlem ve alınan yıkım kararına rağmen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın yıkım işlemi için gerekli imzayı atmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. AK Parti’nin ağır topları ile akraba ilişkisi olduğu öğrenilen Akçakoca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet Aydın’ın bu siyasi nüfusu kullanarak, imzanın önüne geçtiği iddia edilirken, şimdi gözler CİMER’e kadar uzanan şikayetler sonrası hala kaçak yapının yıkımına onay vermeyen Başkan Okan Yanmaz’da…