Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında kameralar karşısına geçerek gündemdeki konularla ilgili değerlendirilmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyon doz aşının ardından yeni bir parti için Çin’den onay çıktığını belirterek, "Aşılar Çin'den bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon kadar gelmesidir. Huzurevlerinde vesaire kalanlara yönelik aşılamamız devam edecek. Tabii bu arada yine bu arada Bilim Kurulu’nun yapacağı çalışmayla o kademelendirme içerisinde aşı süreci devam edecek" dedi.

Öte yandan koronavirüs salgını sürecinde artan vaka ve vefat sayıları sonrasında restoran, lokanta, cafe vb. yerler kapatılmış; sadece paket servis ve gel-al şeklinde çalışmalarına izin verilmişti.Günlük yeni vaka ve vefat sayılarında yaşanan düşüşün ardından gündeme gelen "Restoranlar ne zaman açılacak?" sorusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

"BAŞARILI SÜRECİ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTEMİYORUZ"

Erdoğan konuya temkinli yaklaşarak bu soruya "Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu Kabine toplantımızda yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar işi sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, risk almak istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci dikkatle başarılı bir şekilde yürütelim. Ama elimize gelen verilere bakarız. O verilere göre de bir esneme yapılabilir." sözleriyle yanıt verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN