20 Kasım tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce'nin ulaşım ve altyapıyla ilgili yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, bakanlıktan çözüm istemişti.

DÜZCE KUZEY ÇEVRE YOLU

Yılmaz, konuşmasında, 2007 yılında doğu kısmı tamamlanan Düzce Merkez-Kuzey Çevre Yolu’nun batı kısmı olan İstanbul tarafının henüz ihale aşamasına dahi gelmediğini belirterek, bu yolun bitirilmemesinin Düzce Merkez’de yaşanan trafik yoğunluğunun başlı başına nedenleri arasında yer aldığına dikkat çekmişti.

Bakanlıktan yapılan yazılı bilgilendirmede söz konusu yolun akıbeti hakkında şu açıklama yapıldı:

“14,3 km uzunluğundaki güzergâh, Düzce yerleşim içinden geçen transit trafiğin yerleşim alanı dışına çıkarılması amacıyla yapılacak olup, projesi onaylıdır. Yatırım programına alınmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda ihale edilmesi planlanmaktadır.”

AKÇAKOCA-KARASU YOLU

Düzce’de özellikle Akçakoca’da yaşayan vatandaşların tamamlanmasını dört gözle beklediği ikinci önemli yolun Akçakoca-Karasu arasındaki yol olduğunu belirten Yılmaz, “Özellikle Akçakoca'nın Sapak mevkii dediğimiz kısmından Melenağzı Köprüsü'ne kadar olan yol hâlâ tamamlanmamıştır. Melenağzı'ndan sonra Kocaali ve Karasu tarafında duble yol olmasına rağmen âdeta Melenağzı Köprüsü 2 ülke arasındaki sınır gibi durmaktadır. 2 tane taksinin bile zor yan yana geçemediği yolu maalesef kamyonlar içinden çıkılamaz hâle getirmiştir. Orada yaşayan insanlarımız ve o bölgeyi kullanan köylülerimiz bu yolun tamamlanmasından son derece muzdariptirler. Bizim talebimiz, bu yolun da bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz.” diyerek yaşanan sıkıntılara parmak basmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Akçakoca-Karasu Yolu Melenağzı kesimi hakkında şu bilgilendirmede bulundu:

“Akçakoca - Melenağzı- 1. Bölge Hududu Yolu Karadeniz'in Marmara'ya bağlantısını sağlayan Karadeniz Sahil Yolunun bir bölümünü içermektedir. Güzergah üzerinde 23 Km'lik Bitümlü Sıcak Karışımlı Bölünmüş Yol yapılacaktır. Projesi onaylı olup, ödenek şartlarına bağlı olarak 5 Km uzunluğundaki Melenağzı Geçişinin öncelikli olarak ihale edilmesi hedeflenmektedir.”

YIĞILCA YOLU

Son olarak Yığılcalılar’ın beklemekten usandığı Yığılca yolunda devam eden çalışmalara değinen Milletvekili Ümit Yılmaz, Yığılca yolundaki küçük viyadük ve tünelin de bir an önce ihalesinin yapılıp tamamlanması talebini iletti.

Bakanlıktan gelen cevap yazısında ise diğer yollarda olduğu Yığılca yolu için de ödenek ve ihale için gelecek yıllara işaret edildi. Bakanlık, “Yığılca Yolu'nda yapım çalışmaları devam etmekte olup, ihale kapsamında yapılamayan dengeli konsol köprü (230 m.) ile tek tüp tünelin (292 m. proje çalışmaları tamamlanmıştır. Söz konusu ikmal ihalesinin ödenekler çerçevesinde önümüzdeki yıllarda hale edilmesi planlanmaktadır.” bilgilendirmesi yaptı.

HABER: C.ÜSTÜNER