Kaynaşlı ilçesine bağlı Çele Mahallesi’nde, geçtiğimiz pazar gecesi etkili olan kuvvetli yağmur sonrası su kanallarının taşması birçok haneyi sular altında bırakmıştı.

Mahalle sakinleri, yaşanan su baskınlarının yaralarını henüz saramamışken, dün akşam saatlerinde yağan kuvvetli yağmur nedeniyle taşan yağmur suları, mahalleyi yine sular altında kaldı. Bazı ev ve iş yerleri ile ekili tarım arazilerini sular basarken, mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

“Bizim zararımızı kim karşılayacak?”

Mahallede 3 yağmur suyu giderinin olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, bir yağmur suyu giderinin yönünün değiştirilmesinin su baskınlarına neden olduğunu savundu. Çele Mahallesi sakinleri “Biz artık çözüm bekliyoruz. Evlerimiz, işyerlerimiz ve tarlalarımız hep sular altında kaldı. Bizim zararımızı kimler karşılayacak” diyerek duruma veryansın etti.

“Yakın zamanda kalıcı çözüm getireceğiz”

Bunun üzerine konu ile ilgili görüştüğümüz Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, sorunun kökten çözümü için harekete geçtiklerini söyledi.

Belediye ekiplerinin su baskınına kısa sürede müdahale için her iki yağışta da Çele Mahallesi’nde hızla çalışmalara başladığını kaydeden Başkan Şahin, “Biz halkımızın mağduriyet yaşamaması için bu mahallemize yakın zamanda kalıcı çözüm getireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Yağmur suyu giderleri artık sıkıntı oluşturmayacak. Çele Mahallesi sakinlerimiz rahat olsun.” dedi.