Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili paylaşımı nedeniyle MHP’den ihraç edilmesinin ardından, yoluna bağımsız olarak devam eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, ilçede yatırım ve projelerine devam ediyor. Yatırım ve projelerin hayata geçmesi için kaynak bulmak amacıyla zaman zaman Ankara’nın yolunu aşındıran Başkan Şahin, ilgili Bakanlık ve Genel Müdürlüklerden istediği desteği alıyor.

“TOKİ Konutları ile ilgili Hak sahipleri ile anlaşmaya varıldı”

Kaynaşlı ilçesinde devam eden proje ve yatırımlar ile ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Şahin, 3’üncü etap Toplu Konut (TOKİ) Projesi ile ilgili hak sahipleri ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Şahin,    04:54 – “Şimdi biz tabii birinci etap TOKİ Kaynaşlı ilçesine geçmişte yapılmıştı. Bizim dönemimizde de 2 etap 188 adet konut yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Ama gördük ki; halktan bir talep var ve böyle bir ihtiyaçta var, bu ihtiyacı giderme anlamında Kaynaşlı’ya bağlı Çele Mahallesinde bir yer bulduk ve arsa sahipleri ile anlaşma sağladık ve projelerimizi sunduk. Tabii bu yerin alımıyla ilgili TOKİ kendi bünyesine alacak. Bir aksilik olmazsa en geç bir ay içerisinde, arsa alınmış olacak. Ondan sonra da talepleri toplamış olacağız. Yani biz inşallah, 3’üncü etap TOKİ’yi de bu dönem içerisinde başlatmış olacağız” dedi.

“Kapalı Pazaryeri Projemiz 2024 yılına girmeden tamamlanacak”

Kapalı pazaryeri projesinin 2024 yılında tamamlanacağını kaydeden Şahin, 05:43 “Kapalı Pazaryeri projesi ile ilgili şu anda zaten kamulaştırma kararı almıştık. Kamulaştırma kararı aldığımız arsa üzerinde bir çalışma yapıyorlar. İnşallah arsayı da bu yıl içerisinde üzerimize alıp, ondan sonra da hemen proje aşamasına geçeceğiz. Dediğim gibi, 2024 yılına girmeden Kaynaşlı’da kapalı pazaryeri başlamış olacak” diye konuştu.  

“Erol Bayraktar benim rakibim”

“Düzce’de siyaset çok çirkinleşiyor” diyerek sözü geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren Kaynaşlı eski Belediye Başkanı Erol Bayraktar’a getiren Şahin, 6:24 – “Şimdi, bir önceki Belediye Başkanı Erol Bayraktar arkadaşımız, benim AK Parti İlçe Başkanlığı yaptığım dönemde, yönetim kurulu üyemdi. Tabii, kendisi ile 2014 yerel seçimlerinde karşı karşıya gelmiştik, 2014’deki seçimleri o kazanmıştı, 2019 yerel seçimlerini de ben kazandım. Kendisi bizim rakibimiz, ama aramızda her hangi bir dargınlık yok. Tabii siyaset insanlarla bizim aramıza giremez, sonuçta halk için çalışıyoruz. Erol Bayraktar’a ben geçmiş olsun dileklerimizi iletim. Buradan önce de onu ziyaret ettim. Sağlık durumu gayet çok iyi. Biz kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Kendisi bizim arkadaşımızdır, kardeşimizdir, aynı yörede yaşıyoruz. Düzce’de siyaset çok çirkinleştiriliyor. Böyle hakarete varan, sözler ve cümleler, rakiplerine karşı hakaret, bunlar hoş bir şeyler değil. Siyasi partilerin il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları projelerle gündeme gelmeli. Kesinlikle saygıyı ve sevgiyi elden bırakmamalı” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI