D-100 kara yolu Kaynaşlı mevkiinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan kedinin acılar içerisindeki halini gören vatandaşlar, Kaynaşlı Belediyesi’ne haber verdi.

İhbarı alan belediye ekipleri kaza mahalline gelerek yaralı kediyi tedavisini yaptırmak üzere veteriner kliniğine getirdi.

Tedavisine başlanan kedinin ayağında oluşan kırıklar iyileşene kadar gözetim altında tutulacağı ve sağlığına kavuşmasının ardından doğal yaşamına salınacağı öğrenildi.

Duyarsız sürücünün aracıyla çarptıktan sonra olay yerinden uzaklaşarak ölüme terk ettiği kedi iyileşene kadar belediyeye emanet olacak.

Öte yandan özellikle havaların giderek soğuduğu şu günlerde sokak hayvanlarının bir kap yemek ve bir kap su verilmesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapan hayvanseverler, belediyelerin de bu konuda desteğinin önem taşıdığını vurguluyor.

Bilindiği gibi Düzce, Gölyaka ve Kaynaşlı belediyeleri hem kış aylarında hem de sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının beslenmesi için sahaya inmişti.