Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede vaka ve vefat sayılarında yaşanan artışın ardından yeni tedbir ve kısıtlamalar gündeme gelmişti.

Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Nisan'da başlayacak Ramazan'la ilgili "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. 81 ilde ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle hizmet verebilecek.” açıklaması yapmıştı.

Erdoğan dün ise ‘Ramazan ayı boyunca milletimizi dinlendirerek bayram sonrasına hazırlayacağız’ demiş ve bu sözler ‘Ramazan’da tam kapanma mı olacak?’ iddiasını gündeme getirilmesine ve gözlerin bugünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına çevrilmesine neden olmuştu.

"YASAKLAR VİRÜSÜ ENGELLEMİYOR"

Türkiye, tam kapanma iddialarını konuşurken her açıklaması olay olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’den yeni bir çıkış geldi.

Başkan Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ramazan ayında tüm yasakların kaldırılarak bir deneme yapılması gerektiğini ifade etti.

 Şahin yasakların virüsü azaltmadığını savunarak “Mübarek RAMAZAN ayında tüm yasaklar kaldırılıp bir deneme yapılsın. Yasaklar VİRÜSÜ azaltmıyor!!! Panik, stres, korku VİRÜS üretmiş olmasın!?” cümlelerine yer verdi.  Başkan Şahin’in bu paylaşımına bazı vatandaşlar destek verirken, bazılarıysa tepki gösterdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN