Düzce’de güneşli ama rüzgarlı bir hava… Binlerce taraftar Düzcespor’unun yanında… Şampiyonluk havasına girmiş bir şehir ve o şehrin takımı… Karşımızda şampiyonluk adaylarından Iğdırspor’u deplasmanda 3-1;  İskenderunspor’u ise evinde 1-0 yenmiş yani özetle şampiyonluk adaylarına zorluk çıkarmış bir takım vardı. Ancak karşılarında da Türkiye’nin iç saha kralı ve muhteşem taraftarıyla şampiyonluğa inanmış bir Düzcespor vardı.

MAÇ YARIM SAATTE BİTTİ

Hırslı ve istekli başlayan Kırmızı lacivertliler etkili ön alan baskısı ile işi çabuk bitirme niyetinde olduğunu belli ediyordu… Nitekim ilk gol 3. bölgedeki pres sonucu geldi. Son vuruşu yapan golcümüz Murat Gürbüzerol henüz 8. dakikada rakibin gardını düşürdü. Bu muhteşem taraftara daha çok gol izletmenin peşinde olan topçularımız, Kalecik’in kalesini isabetli atışlarıyla dövmeye devam etti.

Nitekim Samet Eker’in kendi defansı önünden gönderdiği uzun topu iyi takip eden Murat Gürbüzerol; rakip kaleci ve defansın hatasından faydalanarak kendisinin ve takımının ikinci golünü rakip filelere bıraktı. Ardından bir korner organizasyonu ve arka direkte topla buluşan cengaver defans oyuncumuz Recep Kalkan tabelaya 3-0 yazdırdığında henüz yarım saat dolmuş ve rakibin işi bitmişti. Orduspor maçında gölge pres yapan takımımız bu maçta doğru pres örnekleri verdiği ilk yarıyı izleyenleri mutlu ederek tamamlıyordu…

NİHAYET SAMET EKER

İkinci yarıda farklı galibiyetin rahatlığı ile pas yaparak oynayan takımımızda Samet Eker’in 17 maçtır süren gol orucunu bozmasını bekliyordum açıkçası. İlk yarıda gole yaklaşan sağ kanat oyuncumuz sonunda beklediği golü maestromuz Oğuzhan Erdoğan ile işbirliği yaparak buldu. Böylece son golünü yine Kalecik deplasmanında kaydeden Samet Eker tam 17 maç sonra aynı takım karşısında topu filelerle buluşturarak ‘HELE ŞÜKÜR’ dedirtti. ‘Samet EKER takım arkadaşları BİÇER’ diyorlardı nihayet kendi ekti kendi biçti ve maçın sonucunu tayin etti. 4-0’lık bu skor Düzcespor’un bu sezon aldığı en farklı galibiyet olurken; Kalecik FK’nin da en farklı mağlubiyeti oldu.

ÇİFTE BAYRAM GELİYOR

Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğimiz mayıs ayının ilk günlerinin ardından 7 Mayıs 2022 tarihi ise şampiyonluğumuzu sahamızda doya doya kutlayacağımız, hep birlikte büyük coşkuyla şampiyonluk turu atacağımız gün olacak ve bu yıl şehrimiz çifte bayram yaşayacak. 55 yıllık tarihinde profesyonel liglerde 3 şampiyonluk yaşayan Düzcespor 4. şampiyonluğuna koşuyor ve son olarak 1994 yılında yaşadığı bu büyük mutluluğu 28 yıl sonra tekrar yaşamaya hazırlanıyor. 8 Mayıs 1977 tarihinde Düzce’de Yavuz’un golüyle 1-0 kazandığımız Karşıyaka maçının ardından; tarihimizdeki ikinci şampiyonluğu maç sonunda sahada futbolcularla birlikte şampiyonluk turu ile kutlamış birisi olarak çok mutlu ve heyecanlı olduğumu söylemek isterim.

GÜN SAYIYORUZ

Evet, artık sayılı günler kaldı ve iki Karadeniz takımıyla final maçlarımıza çıkacağız. Önce deplasmanda Trabzon’un Yomra’sı ve ardından evimizde Samsun’un Çarşamba’sı ile oynayıp 2.lige merhaba diyeceğiz. Böylece bir üst ligin vizesini Karadeniz’den alacağız. Matematiksel olarak bu işin bitmesi için iki maçtan birini kazanmamız gerekiyor. Yomraspor bu hafta deplasmanda aldığı 1 puanla bitime iki hafta kala düşme hattı ile arasındaki mesafeyi 4 puana çıkardı. Ancak kötü rüya görmemek için bu hafta kendi evinde Düzcespor’dan puan veya puanlar almaya çalışacaktır. Çarşambaspor ise önce evinde Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u yenip Düzce’ye kümede kalma umudu ile gelmek için çaba gösterecektir.

MAYIS AYI ÇOK ÖNEMLİ

Hayırlısıyla 2. Lig vizesini aldıktan sonra vakit kaybetmeden mayıs ayında önümüzdeki sezonun planlamasını yapmamız ve TFF 1. Ligi zorlayacak kadroyu kurmamız gerekiyor. Yönetimimiz tarihe geçmek istiyorsa önlerinde büyük bir fırsat var. Düzcespor tarihinde bir ilk olacak ‘ÜSTÜSTE İKİ ŞAMPİYONLUK’ için kolları sıvama zamanı… Yavuz İncedal hocamızla birlikte mevcut kadronun önemli bir kısmını koruyarak yapılacak 4-5 kaliteli takviye ile sanırım önümüzdeki sezonda şampiyonluğa oynamamız mümkün… Bu yönetim ve bu teknik kadroyla hayal değil bunlar… Yeni stadımızı da artık TFF 1. Lig’e yetiştirelim… Şimdiden tüm Düzce’nin ramazan bayramını ve şampiyonluğunu kutluyorum…