“VATANDAŞLAR SOSYAL TESİSLERDE NAMAZ KILIYOR, ESNAF KONTEYNERLERDE”

Yaptığı yazılı açıklamada bölgedeki mağduriyetin devam ettiğini vurgulayan Dağıstanlı, Çilimli halkının büyük bir sabırla çözüm beklediğini ifade etti. İl Başkanı, “Düzceli’nin Çilimli ilçesindeyiz. Hemen arkamızda bir yıkıntı görüyorsunuz, görüyorsunuz. Burası 23 Kasım 2022 yılında bölgede meydana gelen depremde yıkılan cami. Arkamızdaki caminin bir an önce bitirilmesi gerekiyor çünkü bölgede başka cami yok. Cami olmadığı için vatandaşlar belediyenin sosyal tesislerinde namazlarını kılmaya çalışıyor.” dedi.

MİLLETVEKİLİ AKAY’DAN BAKANLIĞA ÇAĞRI
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın da Çilimli’ye giderek vatandaşlarla görüştüğünü hatırlatan Dağıstanlı, Akay’ın incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada bazı hak sahiplerine şehir merkezinin dışında konut ve dükkan verilmesinin yeni mağduriyetler yarattığını aktardı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na seslenen Akay, “Yine aynı şekilde depremde ağır hasar gören dükkânlar ve konutlar boşaltılmış durumda. Burası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmiş. Mevcut konutlar ve dükkânlarla ilgili hak sahiplerine kayıt nameler verilerek çalışmalar başlatılmıştı. Ancak bu yerlerin 31 Aralık 2023 yılına kadar bitirilmesi gerekiyordu.

Tabii dedim, bakar gezdik, gördük, inceledik. Burada esnaf özellikle konteynerlerde yaşıyor. Yaklaşık 60 civarında esnaf şu anda konteynerlerde faaliyet göstermeye çalışıyor. Hatay’da, Maraş’ta, Malatya’da da benzer sıkıntılar var. Burada bazı hak sahipleri, kendilerine merkezdeki rezerv alanından ya da merkezdeki mevcut yerlerinden değil; şehir merkezi dışındaki alanlardan konut ve dükkân verildiği şikâyetinde bulundu.

Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a özellikle sesleniyorum: Bu bölgeye gereken önemi verin. Buradaki esnaf ve halk mağdur durumda. Yerlerinin bir an önce teslim edilmesini bekliyorlar. Çilimli halkının mağduriyetini giderin. Bu camiyi bir an önce tamamlayın. Dükkânları, meskenleri, konutları bitirin.

Burada defalarca müteahhit değişikliği olmuş. Müteahhitlerde hak ediş problemi varsa, bütçeden gerekli ödenekleri ayırın. Çünkü taahhüt ettiğiniz 2023 yılının Aralık ayı dolmuş durumda. Bir an önce bu binaları, dükkânları ve camiyi hizmete sokun.” ifadelerini kullandı.

“ÇİLİMLİ HALKININ YANINDAYIZ”
CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, açıklamasının sonunda Çilimli halkının yanında olduklarını yineledi. Dağıstanlı, “CHP Düzce Örgütü olarak hemşehrilerimizin sesi olmaya, sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. Yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz. Çilimli halkının yaşadığı mağduriyetin acilen giderilmesi için ısrarla takipçi olacağız” dedi.