Cumayeri’nde ikamet eden Mert Var, başıboş köpekler yüzünden bir ayda iki şok yaşadı. Yaklaşık bir ay önce Kanal Yolu bölgesinde Var’a ait koyun başıboş köpeklerce parçalanarak telef oldu. Olay üzerine belediyeye başvurduğunu belirten Var, belediyeyi konuyla ilgilenmemekle suçladı. Mert Var, dün gece ise kendine ait buzağıyı telef olmuş halde buldu. 

Yaşadığı mağduryeti Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na bildiren Var, “Benim etim ne budum ne? Ben bir hayvan aldım. Hayvanımı da köpekler yedi. Cumayeri Kanal Yolu’nda bir ay önce köpekler koyunumu yedi. Belediyeye haber vermeme rağmen ne gelen oldu ne de giden. Dün gece de buzağımı yediler. Yazık günah emeklerimiz gidiyor sorumsuzluk yüzünden. 1 ay arayla iki tane hayvanım gitti. Bu köpekler yolda insan görse parçalarlar” sözleriyle belediyenin etrafta gezinen başıboş köpeklere ilgisizliğine isyan etti.

“ARAŞTIRMA SONUCUNDA ZARAR TANZİM EDİLECEK”

Konu ile ilgili Öncü Haber’in ulaştığı Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, “Olayı değerlendireceğiz. Mağdur olan vatandaşımızın belediyemize müracaat etmesi durumunda gerekli çalışmayı yaparız. Olayın nasıl vuku bulduğu noktasında eğer belediyeden kaynaklanan herhangi bir şey varsa yapılacak araştırmalar sonucu zararın tanzimi için gereken yapılacaktır” dedi.

“HAYVAN BARINMA MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ”

Cumayeri Belediyesi’nin başıboş köpekler için yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Koloğlu, “Başıboş köpekler için zaten projelerimiz var. Çalışmaları sürdürüyoruz.  Bir barınma merkezi yapımı inşa edeceğiz. İlçemizde bir alanı HAYTAP ve hayvan sever derneklerine tahsis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN