Mart ayından bu yana hayatı kabusa çeviren ve özellikle son dönemde vaka sayılarının korkutucu boyutlara ulaştığı koronavirüs salgını Cumayeri Belediyesi’ni de etkiledi. de görüldü. Belediyenin bazı çalışanlarının COVİD-19 testlerinin pozitif sonuçlandığı öğrenildi.

Yaşanan bu gelişme üzerine yeni tip koronavirüsün Türkiye'de de görülmeye başlanıldığı ilk andan itibaren etkin ve kararlı şekilde mücadele etmek amacıyla her türlü tedbiri alarak Cumayeri halkının sağlığını korumayı amaçlayan Cumayeri Belediyesi çalışanlarına tedbir amaçlı olarak Covid-19 testi yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’ndan da koronavirüs PCR sürüntü testi alındı. Özel bir hastane iş birliğince gerçekleştirilen programda tüm personelin teste tabi tutulacağı bilgisine ulaşıldı.

 “ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN SAĞLIĞIDIR”

Koronavirüsün Türkiye'de de yeniden yükselişe geçtiğini hatırlatan Başkan Koloğlu, belediye olarak her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini söyledi. Alınan tedbirlere harfiyen uyulduğu takdirde virüsün üstesinden gelinebileceğini belirten Koloğlu, "Bizim için önemli olan insanların sağlığıdır. Belediye çalışanlarına bu testi yaptırmak istedik. Çünkü çalışanlarımız insanlarla sürekli temas halinde. Test sonucu pozitif çıkan olursa o personeli eve veya hastaneye göndereceğiz ki belediye binasında da önlem almış olacağız. İnsanların güvende olmalarını hissettirmeye çalışıyoruz. Her şeyin başı sağlık olduğu için önlemlerimiz devam edecek" dedi.

SOKAKLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Cumayeri'nde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, cadde ve sokaklar köpüklü suyla yıkanarak dezenfekte edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince koronavirüs önlemleri kapsamında ana caddeler ile sokakları köpüklü suyla yıkanarak dezenfekte ediliyor. Kaldırımlar, ATM'ler, otobüs durakları, çöp konteynerleri özel solüsyonla dezenfekte ediliyor. İlaç sıkılan alanlar, diğer temizlik ekiplerince köpüklü su ve fırçalarla yıkanıyor. Özellikle halkın yoğun olarak kullandıkları caddeler ile başlanılarak tüm ana caddelerde devam edileceği öğrenildi.