Geçen hafta Hidroelektrik Santrali (HES), Güneş Enerjisi Santrali (GES) ve motosiklet sporları pisti ile ilgili başkent Ankara’ya giderek yoğun temaslarda bulunan Mustafa Koloğlu, Ankara mesaisi dönüşü Mehmet Günesen’in sunduğu Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısı yaparak başkentteki görüşmelerin detayları hakkında bilgiler verdi.

İLK KEZ ÖNCÜ TV’DE ANLATTI

Üç gündem maddesiyle Ankara’ya gittiğini belirten Koloğlu, Düzce’de diğer belediyelerin ne seçim beyannamelerinde yer alan ne de üzerine çalışma yürüttükleri büyük yatırımlar için ilgili kurumların kapısını çaldığını aktardı. Koloğlu, yenilenebilir enerji olması hasebiyle dikkat çeken Hidroelektrik Santrali (HES) ve Güneş Enerjisi Santrali (GES) fikrinin nasıl ortaya çıktığını ilk kez Öncü TV’de anlattı.

“BELEDİYEDE KURUMSAL YAPI OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Küçük belediyelerin gelir noktasında çok ciddi sıkıntıları olduğuna dikkat çeken Başkan Koloğlu, “Yani yapmanız gereken çok iş var fakat bunun karşısında elde edebileceğiniz gelir kısıtlı. İller Bankası, su ücretleri ve emlak vergisi vs. Biz Cumayeri Belediyesi’ne kurumsal bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu hem idari hem finansman noktasında yapıyoruz.” dedi.

“HES İLE FİNANSAL ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAYACAĞIZ”

Koloğlu, enerji projelerinin bu alanda sunacağı katkıyı ise şu sözlerle açıkladı:

“Bu HES projesi Cumayeri Belediyesi’nin finansal anlamda özgürlüğünü sağlayacak bir proje. Bu proje hayata geçtikten sonra belediye personel ve akaryakıt gideri diye bir şey düşünmeyecek. İller Bankası’ndan hangi payı alırsa o kadar hizmet edecek. Belki bu projenin tamamlanması bizim dönemimizi alacak.

“GES’LE KULLANILAN ELEKTRİK BEDAVAYA GELECEK”

Belki, nimetlerinden faydalanamayacağız ancak biz şuna inanıyoruz ki biz kendimiz için değil Cumayeri Belediyesi’ni ekonomik özgürlüğüne bir şekilde kavuşturma amacımız var. GES de Cumayeri’nde Sokak aydınlatmaları, kamu kurumlarının aydınlatmaları ve beledinin kullandığı elektriği bedavaya getirmekle ilgili bir proje.”

“HARCAYACAĞIMIZ PARA VATANDAŞA HİZMET OLARAK DÖNECEK”

Öncü Ana Haber Sunucusu Günesen’in HES ve GES sayesinde vatandaşın daha ucuza elektrik tükete ihtimalinin olup olmadığı soruya Koloğlu, “Bunu hukuki anlamda yapma imkanımız yok. Hem de teknik anlamda bunun imkanı yok.

Amacımız devlete elektrik satmak suretiyle burada elde edilen gelirleri belediyenin kasasına girdi, olarak sağlamak. Bu projelerle personel ve aydınlatmaya harcayacak olduğumuz parayı vatandaşlarımızın diğer hizmetlerinde kullanacağız.” diye konuştu.

“PİST PROJESİNİN STARTINI VERİYORUZ”

Dünya Motosiklet Şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun adının verileceği motosiklet sporlar pistinin çok ciddi projelerinden biri olduğunu ve Ankara ziyaretlerindeki ana gündem maddelerinden birinin de bu proje olduğunu belirten Koloğlu, “Pist bizim çok ciddi projelerimden biri inşallah startını veriyoruz.” diye konuştu.

“CUMAYERİ BÖLGENİN SAYFİYE VE TURİZM ALANI OLACAK”

İlçede inşa edilecek olan iki millet bahçesinin sadece Düzce değil bölgesel çapta da ses getirecek bir proje olduğunu söyleyen Koloğlu, “Millet bahçesi ve mesire alanları projelerimiz var. 140 dönüm alan üzerine yapılacak. Cumayeri’ni Düzce’nin hatta bölgenin sayfiye ve turizm alanı şekline getirecek bir proje. Çalışmalarımıza başladık devam ediyoruz.” dedi.

“TAŞKIN KORUMA PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR”

Özellikle son dönemde art arda yaşanan sel felaketlerinin de çalışmalarının yönünü etkilediğini belirten Koloğlu, “Dere ıslahı. 2019’da yaşadık bundan 5 yıl önce yine yaşadık. Sürekli bu sel ve heyelan felaketlerini yaşıyoruz. Bundan kurtulmak veya asgari zayiata indirmek amacıyla Cumayeri merkezinden geçen derenin sert kıvrımlarını yumuşatmak suretiyle ayrıca taşkın koruma projemiz var. İnşallah bu da hayata geçiyor. Gençlik merkezinin finansmanı var. Yer temini ile alakalı son rötuşları yaptık. Yine bu mesire alanı projemizin içerisinde sadece kadınların kullanacağı kapalı spor salonu inşallah olacak. Ve daha birçok projemizi bu yıl inşallah hayata geçiriyoruz.

 “2021 YILININ CUMAYERİ YILI OLDUĞUNU İLAN EDİYORUZ”

Yani biz genel olarak Cumayeri Belediyesi olarak, meclis üyelerimizle, personelimizle bütün Cumayeri olarak 2021 yılının Cumayeri yılı olduğunu ilan ediyoruz. En yoğun tempoda en hızlı inşallah bu dönem içerisinde çalışacağız” dedi.

“VEKİL YILMAZ PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ”

Öte yandan ilçe genelindeki çalışmalara yoğun tempoda devam eden Başkan Koloğlu’nun kentin geleceğini şekillendirecek büyük projeleri, partisi MHP’den de büyük destek görüyor. Son olarak MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Başkan Koloğlu’nun hayata geçirmeyi hedeflediği yatırımlarla ilgili istişarelerde bulunmak üzere Cumayeri’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Koloğlu, Vekil Yılmaz’a ilçe genelinde yapımı devam eden projeleri gezdirerek, gelinen nokta ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz, Koloğlu’nun projelerinde üzerine düşeni yapmak içinde gayret içinde olduğunu iletti.

Öncü Haber Merkezi