Cumayeri’ne bağlı Avlayan Köyü sınırları içerisinde Melen Suyu kenarındaki alana kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dökülen ne olduğu belirsiz madde üzerine dökülen toprağın yağmurlarla taşınmasının ardından ortaya çıktı.

Yağmur sularıyla toprağa yayılan ve İstanbul’a içme suyu sağlayan Melen Çayı’na ulaşmasına da birkaç metre kalan içeriği bilinmeyen madde çevre kirliliğine yol açtı.

Zararlı kimyasal şüphesi

Burun yakan ağır bir kokuya sahip olan, variller içerisindeki koyu kırmızı renkteki maddenin zehirli kimyasal madde olabileceğinden şüphelenen çevre sakinleri paniğe kapılırken ilgili kurumlara yaptıkları başvurulardan sonuç alamamaktan yakındı.

‘Kurumlar ilgilenmiyor’ iddiası

İddiaya göre kirliliğe neden olan madde ve sorumluların tespit edilmesi talebiyle Cumayeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlar ‘İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurun’ cevabı aldı. Konuyla ilgili Cumayeri Belediyesi’ne de ulaşan çevre sakinleri, buradan da bir sonuç alamadı.

Kokudan yanına yaklaşılmıyor…

Son çare olarak Öncü Haber’e ulaşan vatandaşlar ilk kez 1 hafta önce tespit edilen ve bu süre içinde yayılmaya devam eden maddenin kokudan yanına bile yaklaşamadıklarını belirterek karşı yetkilileri göreve davet etti. Halk, üzerinin toprakla kapatılmasıyla organize bir iş olduğu izlenimi veren maddenin ne olduğunun tespit edilerek toprağı, suyu ve havayı kirleten sorumlu kişilerin cezalandırılmasını istiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN