Soykırımcı Siyonist İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze’ye yaptığı saldırılarda 10 binlerce bebek, kadın ve sivil hayatını kaybetti. ABD ve destekçilerini arkasına alan soykırımcı İsrail, Ortadoğu bölgesinde yeni gerilimlere ve çatışmalara yol açmaya devam ediyor. Son olarak İsrail’in İran’a saldırısıyla başlayan sürecin 12. Günün de ABD Başkanı Donald Trump tarafından, tarafların ateşkes için anlaştığını duyurulsa da 2 ülke arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Peki, bu savaşın Türkiye’ye ve ekonomiye etkileri var mı? Öncü Haber bu soruyu Düzceli vatandaşlara sorarak, halkın konu hakkındaki görüşlerini aldı.
İşte Düzceliler’in konu hakkındaki görüşleri:
“İnsanlık dışı olduğunu düşünüyorum”
Yusuf İslam: İçimiz parçalanıyor açıkça söylemek gerekirse. İnsanlık dışı olduğunu düşünüyorum. Pek de diyecek bir şey bulamıyorum. İçimizi yakan bir görüntü. Bazı görüntüleri sosyal medyalarda görüyoruz. O yüzden hiç hoş güzel durmuyor. Petrol bulsak da, savaş çıksa her şey zamlanıyor zaten. Bu bahane bence.
“Ekonomimizi etkileyecek”
Salih Karagüllüoğlu: Etkilemez mi? Ben şimdi işyeri açacağım, endişemden açamayacağım. Zaten Türkiye şartları belli. Bu da üstüne koyacak. Ben nasıl yaşayabilirim? Ben emekliyim geçinemiyorum ama devam etmek zorundayım. Nasıl hayatımı idame ettireceğim? Endişem devam edecek. Etkileyecek tabii ki. Türkiye şartlarında şu an ekonomi bozuk.
“Savaş olmaması taraftarıyız”
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş: Savaş hiç olmaması taraftarıyız da yalnız şu anda Türkiye de bir zor durumda. Onu biliyorum, hissediyorum yani. İster istemez İsrail'le olan ilişkileri yüzünden zor duruma düşüyor. İnsanların ölmemesi taraftarıyım yalnız yapacak bir şey kalmıyor artık. Amerika işin içinde olduktan sonra. İsrail de öyle... İran da mecbur kaldı kendini savunmak için.
“Savaş sınırlarımıza dayanırsa çok büyük etkisi olur”
İsmini vermek istemeyen diğer bir vatandaş: Biz zaten Z kuşağı olarak sürekli zorluklarla büyümüş bir nesiliz ve şu anda da böyle bir savaşla karşı karşıyayız. İsrail'in hedefleri belli. Vaad edilmiş topraklar hedefleri var. Bunu da yavaş yavaş gerçekleştiriyorlar. Türkiye üzerinde de doğu bölgesinde çok büyük bir toprak hedefleri var. Biz gençlik olarak buna ne kadar ses çıkartabiliriz o belli değil. Mitingler oluyor lakin ne kadar etkili?
Bir Türk genci olarak zaten şu anda çok fazla zorluklarla uğraşıyoruz. İran - İsrail konusunda fazla ses çıkartamıyoruz. Kendi parasal özgürlüğümüz, gelecek kaygılarımız yüzünden böyle şeylere kafa yoramıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı durumda.
Oradaki çocukları görmek insanın yüreğini parçalıyor ve bu savaş eğer sınırlarımıza kadar dayanırsa çok büyük bir etki yaratacak bizim üzerimizde.