Yorumlu-yorum gününde, 20 milyonluk rant iddiası ile görevinden istifa eden Serkan Yılmaz olayının arka planı var. Serkan Yılmaz, Düzce Valiliği kadrosunda iken Düzce Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Yaklaşık 50’ye yakın projeyi takip eden, proje noktasında da gerek tasarlama, gerekse sahada bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında gerçekten başarılı bir arkadaştı. Ama ne oldu? Şimdi biliyorsunuz burada Necmi Çobanoğlu’nun bir yeri vardı. Necmi Çobanoğlu dediğimiz kişi, Özdilek AVM’nin bulunduğu yerde de yeri vardı. AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ergin Çelikağ’ın İsmail Bayram döneminde belediye başkan yardımcısı iken ‘Şeker hastalığım var’ diye görevinden ayrıldığını ama arka planda bu söz konusu yerle ilgili Necmi Çobanoğlu’na imarda yapılan bir kolaylık yani yardımdan dolayı görevinden ayrıldığını biz biliyoruz. Biz bunu böyle biliyoruz; eksik varsa bunu Ergin Çelikağ izah eder.

Şimdi Necmi Çobanoğlu’nun Şıralık Spor Tesisleri’nin yanında da bir yeri var. Bu yeri Düzce Belediyesi kamulaştırmak için harekete geçiyor. Fakat bu kişi, bu araziden kamulaştırma bedelinin iki katını talep ediyor. Yani rakamlara fazla takılmadan diyelim ki; bir liraysa, 3 lira talep ediyor. Bu süreç bu şekilde devam ederken, İmar Komisyonu Başkanı Ergin Çelikağ başkanlığında bir çalışma yapılıyor, buranın spor alanından imara yani inşaat alanına çevrilmesi için. Bunun da bir hikayesi var! Burayı Sakaryalı iş adamları spor sahası olarak tahsis ediyorlar, belediyeye veriyorlar. Bunun gibi birçok örnekler var Düzce’de. Nasıl örnekler var? Biliyorsunuz iş insanı CHP’li Suat Öztürk’ün bulunduğu bir yer var. Burayı yeşil alan olarak alıp, daha sonra imarda yapılan değişikliklerle imara açılan bir yer. Metin Büyük’ün spor tahsisli bir alanı vardı, onu çevirtmeye çalıştılar, o da olmadı. Bunun gibi örnekler var. Yeşil alan olarak alınıp, imar alanına çevrilmek gibi bir alışkanlık olmuş. Bu alışkanlıklar böyle devam etti.

Şimdi gelelim biz hadisemize. Necmi Çobanoğlu yerini, spor alanından imara çevirecek. Bunun için talepte bulunuyor ve bu iş Serkan Yılmaz’a geliyor. Serkan Yılmaz da bunu geriye çeviriyor, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan görüş soruluyor. Bu görüş sorulduktan sonra, burasının imarla ilgili bir sıkıntısının olmadığına dair bir rapor geliyor. Fakat bu Düzce Belediyesi Meclisi’ne geleceği zaman, oylamaya geleceği zaman, komisyondan geleceği zaman Serkan bey bu işi bir şekilde engellemek istiyor. Çünkü kamulaştırmak için bir çalışma var. Kamulaştırma çalışması yürütülen bir yerde, nasıl bir çalışma yürütülüyor onu bilmiyoruz. Şimdi bu bir kere, iki kere meclise geliyor, üçüncüsünde burayı Necmi Çobanoğlu değil de, Ahmet Özdemiroğlu olarak çıkartıyorlar imar komisyonundan. Kim var başında? Ergin Çelikağ var. Nasıl çıkıyor bu? Şimdi spor tahsisinden yerin değeri bin lira, atıyorum imar olduğu zaman 3 – 4 bin lira olacak. Birde kazanç artışında yeni çıkan yasaya göre devlete ve belediyelere bir para ödenmesi lazım. Burada ne olmuş? Bunu da katmamışlar. Yani yer değer kazanmadı diye bir çalışma yapmışlar. Necmi Çobanoğlu engellemelere takıldıktan sonra, Ahmet Özdemiroğlu diye bunu başkanlık makamına sunmuşlar. İşte burası dananın kuyruğunun koptuğu yer. Serkan Yılmaz bu durumda bunu takip edemiyor veya gözünden kaçıyor. Yani bunu imzalayıp meclise gönderiyor. Burada işin enteresanı ne biliyor musunuz? Bu işi arka planlarda yapan kim var? Belediye de çalışan Devrim Topçu var, Ravza Teke Özmen var, bu da şehir plancısı. Şimdi bu Devrim Topçu ile Ravza Teke Özmen hangi doğruya göre Necmi Çobanoğlu’nun yerini spor alanından imar alanına çevrilmesi için çalışmayı yapıyor. Hangi doğruya göre Ahmet Özdemiroğlu olarak en son Düzce Belediye Meclisi’ne sunmak için gönderiyor. Burada çok acayip bir iş var! Kim var bunların başında? Yine Ergin Çelikağ var.

Ergin Çelikağ’nın Necmi Çobanoğlu ile ne hukuku olabilir? İsmail Bayram döneminde, Özdilek AVM’nin bulunduğu alanda Necmi Çobanoğlu’nun fayda sağlaması için belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa edecek kadar mücadele eden bir Ergin Çelikağ, Necmi Çobanoğlu önümüze çıktığı zaman ne olmuş? Burada Ahmet Özdemiroğlu olarak imar komisyonuna yazmışlar, çizmişler, göndermişler. Ne oldu? Serkan Yılmaz, istifa etti. Biz bunu hiçbir zaman gündeme almadık. Neden? Bunun böyle olacağını tahmin ediyorduk ve biliyorduk kısmen. Arkadaşlarımız bunu değerlendirdiler. Sonra yapılan açıklamalardan sonra bu işin böyle olmadığı ortaya çıktı. Şimdi ben şunu merak ediyorum; Serkan Yılmaz hata yaptı, dikkat etmedi, görmedi, yani kamunun menfaati için üzerinde durduğu işi atlayabildi, yani hata yaptı ve istifa etti. Peki Devrim Topçu ve Ravza Teke Özmen, şu anda belediyedeler, bunlar ne oldu? Soruşturma açıldı. Peki soruşturmanın sonucuna kadar Serkan Yılmaz görevcine devam edemez miydi? Edebilirdi.

Ergin Çelikağ, yine ekrana arkadaşlar bir fotoğraflar koyacaklar. Bu fotoğrafa dikkat edin! Bunlar beyaz Türkler diye tabir ettiğimiz, bu memlekette babasının, dedesinin mezarı olmayan bu memlekete bir şekilde gelmiş, ama bu memleketi yöneten beyaz Türkler var. Bunlar Ruçhan Amca’nın orada pazar günleri oturuyorlar. Sağ tarafından Muzaffer Komit, ortada Ergin Çelikağ, sol taraf da yine Düzce Belediyesi’ndeki etkili isimlerden beyaz Türkler’den Önder Tonyalı. Peki, burada Muzaffer Komit’in bir arsası var! Yola gitme durumunda baya bir şey kaybedecek. Muzaffer Komit ve bu beyaz Türkler, Düzce’nin kaderinde çok etkili olmaya çalışıyorlar. Ve etkiler mi? Etkililer, evet. Kimse buna itiraz da etmiyor.

Şimdi ben bunu buradan soruyorum; Ey Ergin Çelikağ! Orada Muzaffer Komit ile otururken, bunun arsasının üzerinden yol geçmemesi için, buradan kazançlı çıkması için bir şey konuştunuz mu? Sizin belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa etmenize neden olan Necmi Çobanoğlu’nun işleri olduğu iddia ediliyor. İşin arka planı da bu aslında. Peki Necmi Çobanoğlu ile sizin ne hukukunuz var? Ne menfi, ne maddi, ne manevi bağınız var? Bugün muhalefet partililer, AK Parti’si de, MHP’si de, İYİ Parti’lisi de, CHP’lisi de düzgün olarak biliyor. Ender Çakar bir açıklama yaptı. Diyor ki açıklamasında; ‘Belediye başkan yardımcısı ve birim müdürü çıkıp gözümüzden kaçmış deyip, alınan kararın yanlış olduğunu beyan etti.’ Bu işin rant meselesine dönmesini, bu 20 milyonluk rant iddiasını durduran da zaten kim? Serkan Yılmaz? Çakar açıklamasının devamında şunu söylüyor. ‘Biz arazi sahiplerine rant sağlayan meclis üyeleri pozisyonuna düştük!’ Düzce kamuoyundan özür diliyor Ender Çakır. Muhalefetiyle iktidarı ile bu meclisi bu hale düşüren Ergin Çelikağ’ın bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Yani doğru olarak bildiğimiz, düzgün olarak bildiğimiz bu kadar ince siyaset dediğimiz noktaları açıklamasını istiyoruz. O beyaz Türkler toplantısında Sayın Kızılay eski Genel Sekreteri Muzaffer Komit ile arsa işini konuşup, konuşmadığını merak ediyoruz. İnşallah doğrular, hakikatler zaman içerisinde anlaşılır. 20 milyonluk rantın daha devamı da var. Muzaffer Komit’in arsa olayını pazartesi günü açıklayacağım.  

Programın tamamını  aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Xe7wbZ_9OpA