28 yıl önce 21 Şubat’ta Öncü TV 14 Şubat tarihinde de Öncü Radyo kuruldu ve Düzce’de 25 yaşına kadar bir yapıda büyüdü. 25 yaşında hidayete erip Türkseven Ailesi’ne geçti. 28 yılda Düzce’de adeta bir akademi gibi basın mensubu yetişmesinde okul görevi gördü.

“Uydu hedefimize çok yakınız”

Bundan 1 yıl önce demiştik ki Öncü TV gelecek yıl uyduya çıkacak. Bütün planlar bu yönde idi. Fiziksel alt yapı ve farklı sebeplerden dolayı bu hayalimizi 1 yılda gerçekleştiremedik. Düzce’nin bir markası Servet Bucurgat abimizin Servet Kolonyası ile beraber istisna sayılacak markalar var. Öncü de Düzce’nin temsili ve gerçeği noktasında uyduda, dünyada hitap etmeye vizyonundan, derdinden, çabasından, çalışmasından santim geriye durmadı ve önümüzdeki zaman içinde bu olacak. İnşallah 1 seneye kalmayacak.

“RTÜK tarafından resmiyeti olan Düzce’nin tek medya grubuyuz”

Medya dediğimiz zaman yazılı görsel ve sözel yani radyo, televizyon, gazete ve son zamanların teknolojisi internet sitesi 4 tane kurumu bir arada kontrol edilen RTÜK tarafından resmiyeti olan Düzce’nin tek medya kuruluşu olarak ifade edilebilecek Öncü Medya Grubu’dur.

Bizim radyomuz 100.2’de… 24 saat 18.30 ana haber bülteni haricinde günde 24 defa Düzce’nin en sıcak haberleri radyomuzdan saat başı veriliyor. Televizyonumuzdan ve Manşet Gazetemizden insanlara enfermasyon veriliyor.

“Herkesi mutlu etmek isteyen kimseyi mutlu edemezmiş”

Herkesi mutlu etmek isteyen kimseyi mutlu edemezmiş. Bizim halimiz de o. Biz Düzce’nin medya noktasında ifade edilebilecek tek kuruluşuyuz. Biz bu haberleri yaparken herkesi mutlu edemiyoruz.

Sinirlenen, kızan, üzülen, sevinen oluyor. Ama genel anlamda Öncü’yü ararım mantığını biz yaşıyoruz ve yaşatıyoruz. Düzce’nin bölgenin herhangi bir tarafında, noktasında, köyünde, mahallesinde gerek özel gerek kamu ile sıkıntısı olanların ilk aradığı adres Öncü’dür. Buraya da kolay gelinmedi. Burada şuna dikkat etmemiz lazım bütün medya kuruluşları herkesi mutlu etmezler, edemezler, etmemeli.

“Öncü’nün dostu yok, düşmanı yok, Öncü’nün Düzce’si var”

Ama şunları mutlu etmemiz lazım ve ediyoruz da mağdur, mahcup, muhtaç ve kimsesizlerin kimi noktasında biz oradayız. İngiltere parlamentosunda yazıyor ya İngiltere’nin dostu yoktur düşmanı yoktur İngiltere’nin menfaati vardır diye Öncü’nün ilkesi; Öncü’nün dostu yok, düşmanı yok, Öncü’nün Düzce’si var. Düzce’nin menfaatleri var. Bu menfaatler noktasında elimizden geldiği noktaya kadar yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Anlayışımız ve mantığımız önce size sonra bize. Biz menfaatimiz ve beklentimiz için bu kurumda hiçbir zaman bir menfaatin bir beklentinin ne tutsağı oluyoruz ne kavgasını veriyoruz. Önce memleket gerisi teferruat diyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Biz en hayırlı olmaya çalışıyoruz.

“Bizim kavgamız Düzce”

Eksiğimiz hatamız mutlaka var. Her yazdığımız doğrudur demiyoruz. Yanıldığımız yerde var ama sorumluluk ruhu içinde gücümüzle, nefsimizle imtihan olmamak adına yürüyüşümüze çok hassasiyetle dikkat ediyoruz. Yanlış yönlendirildiğimiz yerler de oluyor. O zaman diyoruz ki ‘Biz hata yaptık.’ Hata yapmak hatadan dönmek bir fazilettir. Ama hata yaptıktan sonra hatanın üzerinde devam etmek basiretsizliktir. Bizim kavgamız Düzce. Düzce için neyi yapmamız gerekiyor ise onu yapıyoruz.

Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum 

Bizim televizyonumuzun 28. yaş gününde kutlama mesajları ile, telefon ile gerek bizzat ziyaret ederek bizleri bugün yalnız bırakmayan mülki idare, siyaset ve yerel yönetimlerin değerli temsilcilerine de teşekkür ediyorum. 

“Bunu yaparsa sayın Türkseven Ailesi yapar”

Allah nasip ederse çok uzak da değil yerel dinamitlerden bir beklenti olmadan Düzce’nin çok ciddi bir markası olup Düzce’yi uzayda Türkiye’de ve dünyada tanıtmak gibi bir ilkemiz var. Bunu yaparsa sayın Türkseven Ailesi yapar. Bu da Allah nasip ederse olacak.

Öyle bir yapıya geldik ki bugün konuştuğumuz herhangi bir konu yarın geçerliliğini kaybediyor. Başlamak bitirmenin yarısıdır, bir adım mesafe kaydettik. Yakın zamanda Düzce’yi dünyaya tanıtan Öncü markası ile Türkiye’de olacağız.

Mesleğimizde mücadele veren tüm basın çalışanı arkadaşlarımıza 28 yıl boyunca ve şu anda çalışan arkadaşlarımıza da gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyoruz.