Cumhuriyetimizin 99 yıl dönümünü kutladık ve yıl dönümümüzde de bir bayram havasında geçen bu yıl dönümümüzde hediye olarak da TOGG marka bir aracımız oldu. Buna da emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Allah devlete millete zeval vermesin. Bu arada çok da şu andaki belediye başkanımız Doktor Faruk Özlü’nün de büyük emeği var. Bunu sadece Hisarcıklıoğlu beyan etti ve o toplantıda göreve yani bulunmasına rağmen bu kadar emeği olmasına rağmen çok da bahseden olmadı. Ama Düzce'nin bir evladı olarak Türkiye'nin kaç yıllık rüyasını gerçekleştirme de bir izi olan Faruk Özlü’yü de Hisarcıklıoğlu'ndan ziyade biz gönülden Düzceliler olarak tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz ve bize bu onuru gururu yaşattığı için.

 2015 yılında Faruk Özlü Düzce milletvekili olarak seçiliyor. 2011’de girdiği aday adaylığı sürecinde bir netice alamıyor. Ama 2015 yılında milletvekili oluyor. Milletvekili olduktan sonra dönemin valisini arayıp genel sekreterden bir brifing istiyorlar. Yani Düzce’de ne var ne yok eksik ne yol haritası anlamında. Fakat dönemin genel sekreteri Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan. Tozan bu işe sıcak bakmıyor. Brifing devlet protokolünde sadece bakanlara verilir, milletvekillerine verilmez. Biraz ısrar olduktan sonra makamına gidildiğinde 3 milletvekilinin önüne ilkokul öğrencisinin öğrencilerine verilen ödev gibi bilgileri veriyor ve oturduğu koltukta yapılan harekette Düzce'nin iradesine adeta bir meydan okuma gibi genel sekreterlik kuvvetiyle beraber yani tabiri caizse burada brifing denilen bilgilendirmeyi yapmıyorlar. Ve ondan sonraki süreçte bu iş biraz dallanıyor budaklanıyor. Bakan olduktan sonra Faruk Bey de Muharrem Tozan ile çalışmak istemiyor görevden bir şekilde el çektiriliyor veya istifa ediyor. Burada mevzu başlıyor ve bu işin başlangıç noktası bu. Ondan sonraki süreçte de bir mülki idare amirinin yetkilisinin hakkında bir bilgilendirme notunu bir makama verdiğinden dolayı da Muharrem Tozan bu dönemde bu safhada yapmış olduğu bu uygulamadan yaptığı bu bilgilendirmeden sonra tecrit ediliyor. Yani tabiri caizse otobüsten indiriliyor. Gelinen süreçte sürekli sorun sürekli problem, partisinin Antalya'da veya herhangi bir yerde seminer toplantısında eşofman ile inmeler işte mülkü idari amirleri ile ihtilaflar belediye başkanı ile o 2015'ten başlayan husumet falan derken… Gümüşova'da hiçbir şekilde belediyenin beklentilerine sebep olacak hizmetler hayata geçmiyor. Geçmediği gibi başta Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü olmak üzere Düzce Valisi olmak üzere Bolu Valisinden tutun Belediye Başkanı Zonguldak çevre illerde Türkiye'de 81 ildeki istisna büyük şehirlerden muaf tutuyorum, belediyelerde olmayan bir makam arabasıyla gündeme geldi. Biz de bunu haber yaptık. O ÖTV sizmiş. Tamam ÖTV'siz mi, itfaiye araçları ötv'li mi? Bu süreçte biz bir gün Sayın Özlü’ye biz dedik ki, hata yapıyorsunuz. Hasbel kader tabi usulüne uygun söyledik te. İtfaiye işi ile gündeme geldiğinde demediğini bırakmadı, bırakmayacak tabi, doğal.

Muharrem Tozan sen o makamı o yetkiyi, Gümüşova’da ki insanların huzuru ve mutluluğu için kullanman lazım. Faruk Özlü ile enaniyetin ilin Valisi ile sıkıntının arkasında bu güçler kullanılmaz. Gümüşova halkına yazık ediliyor. Bir iş Milletvekilliğinden bir toplantıda bir iş yeri ziyaretinde öyle bir fotoğrafı var ki eli cebinde kot pantolon ile milletvekiline iş dünyasından bilgi verilirken bizim Belediye Başkanımız bu halde.

Bu işin arka planı ne diye bize sordular. Bizde izah ettik. Bütün sebep seçilmiş vekile Düzce’nin meselesini anlatma. Anlatmama enaniyeti var. Onlar seçilmiş, brifingler sadece bakana verilirmiş. Siz kimsiniz ki, noktasına getirmiş. Orada tabi dananın kuyruğu kopmuş.  Tabiri caizse burada hakikaten fındık kabuğunu doldurmayacak bir enaniyetin geldiği nokta bu.

 Milli Eğitim müdürlüğünden bir yetkili aradı. Bunlara da cevapları verelim. Geçtiğimiz günlerde bir milli eğitim servis aracında uygunsuz bir sigara içen bir öğrenci işte lakayt bir şey sözleşmelere uygun davranmayan bir yapı vardı. Bunu biz haber olarak değerlendirdik. Gecikmişte olsa bir açıklama geldi, bilgilendirme. Bilgilendirmede gerekli şirkete ve şoföre cezanın verildiği bundan sonra Milli Eğitimin servislerinde liselerde, İlköğretimde, özel ve genel servislerde daha çok dikkat edileceği konusunda bize bir bilgilendirme yapıldı. İnşallah bundan da güzel neticeler çıkar.

Seçim takvimi açıklanır açıklanmaz AK Parti'nin İl Başkanı istifa edecek milletvekili adayı olmak için. 21 seneden beri partisine hizmet ediyor kuruluşunda merkez ilçe başkanlığı yapmış kurucu İl Başkanı Sayın Fahri Çakır'la beraber siyasi mücadelesini vermiş. Çizgisinden hiç sapmamış muhtemelen milletvekili listesinde ilk sıraları yer alacak diye tahmin ediyoruz, öngörüyoruz. En azından böyle Biliyoruz. Şimdi tartışmanın diğer boyutu var il başkanı kim olacak. Mücahit Sezen diye bir arkadaşımız birilerinin bir arkadaşlarının daha doğrusu inisiyatifiyle ama kesinlikle külliyeden ve genel merkezden kimsenin haberi olmadan bir sahaya çıktı. Bir sabah çiği kadar yağdı gitti. Bunun arkasında il başkanlığını ve AK Parti'ye karşı olan birilerine itibarsızlaşma derdi var. Bunu da herkes öğreniyor ama biz iki tane daha yeni isimden bahsedelim. Vefa Pehlivan MÜSİAD Başkanı ve Düzce belediye meclis üyesi Hasan Bey'in Başkent Mobilya olarak geçen Hasan Bey'in, Hasan küçüğünde İl Başkanlığı noktasında isminin geçtiğini öğrendik. Gayet de güzel gidiyor ama yürüyen prosedürü nasıl olacak? Yönetimden birisi olacak. Yani ilk etapta yönetimden birisi olacak. Peki bu yönetimde kim var? Sinan Aydın var Ayşe Hanım'la, Ayşe Keşir hanımefendiyle ailece hukuku olan bir Sinan Aydın var. Sinan Aydın karşımıza il başkanı olarak çıkabilir Ayşe Hanım'ın desteklediği. Diğer taraftan kim var? Faruk Özlü'nün eniştesinin abisi var. Bu da Turan Akdoğan, Akdoğan Kırtasiye, bunun da İl Başkanlığı gündemde. Diğer tarafta kim var, diğer tarafta Ersin Bey var. Ersin Gökçe il başkan yardımcısı, Siyasi İşler başkanı şu anda da yönetimde. 3 tane Parti içinden olabilecek var, diğerleri de dışarıdan sahaya işte oyuna katılmak gibi bir çaba içindeler. Ama burada olan mesele şu; kim ne oluyorsa olsun Allah hayırlısını nasip etsin. Ama her zaman söylüyoruz. Düzce’de doğmuş, Düzce’de büyümüş, Düzce’de ölecek olan aday olsun her yere.

Ve milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, İl Başkanlığı veya diğer görevlerde bulunup bürokrasinin haricinde görevlerde bu tür iradelerle gelip de yarın bu iş bittikten sonra bir yerlere gidecek adamları biz istemiyoruz, Düzceli olarak böyle istiyoruz. Bunu da Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu çok ince bir hassasiyetle takip edeceğine değerlendireceğine biz inanıyoruz. Hadi oradan, seni kim dinler Öncü veya yerel bir kanal dinler. Arif olan anlar. Hani diyor ya Yiğit yiğidi diyor sözünden, Arif, Arif'i gözünden tanırmış. İnşallah şu anlattıklarımızda bugünkü yorumumuzda memlekete millete Düzce'ye hayırlı ifadelerde bulunmuşuzdur.