İşimiz seçim, gücümüz seçim öyle bir gündemle yaşıyoruz. AK Parti belediye başkan adaylarını belirledi. Kamuoyuna tanıtımını da yaptı. Memleketimize hayırlı olsun. Belediyelerde, başkan konusunda Ayşe Keşir ve Hasan Şengüloğlu’nun çok ciddi bir etken olduğu görülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde de teşkilatın talebi üzerine gelişmeler oldu ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde de Gümüşova ile Yığılca açıklanmamıştı. Bugün (12 Şubat) Gümüşova açıklanıyor. Gümüşova'da eski Milletvekilli Fahri Çakır'ın kardeşi Ercan Çakır MHP'den Gümüşova Belediye Başkan adayı oldu. İsimler kamuoyuna açıklandıktan sonra tabii vatandaşın değerlendirmeleri var. Cumayeri’nde AK Parti adayını açıkladı ve ‘Recep Tuna’ dedi. Recep Tuna hakkında ağır cezada bir yargılama süreci var. Adli kavramda bir kişi suçu ispat edilinceye kadar masumdur savcılık mütalaasında 9'la 22 yıl arasında bir hapis cezası isteniyordu ama Recep Tuna aday gösterildi.

Çilimli’de ise kamuoyuna ‘Ben aday değilim. Ben Muhsin başkanla beraber yürürüm.’ diyen Yılmaz Yıldız’ı AK Parti aday gösterdi. Muhsin Yavuz'u göstermedi. Recep Tuna'yı aday göstermekle Muhsin Yavuz'u aday göstermemenin arasında bir soru ve bir mantık olmalı. Burada iki hassasiyet var. Yaklaşık 2028'e kadar 4 yıl Ayşe Keşir bu memleketin milletvekili. Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda haziran ayında bir seçim yapılacak. Devam eder etmez, o parti içindeki hiyerarşide Cumhurbaşkanının tasarruflarında.

Yerel seçimlerde hedef 10-0 mı? AK Parti’nin Düzce’de şu anda kaç belediyesi var; Düzce Merkez, Gölyaka, Çilimli, Beyköy ve Boğaziçi'nde belediyesi var. 5 tane var. 5, dörde düşerse, bu 5 üçe düşerse, ikiye düşerse Hasan Şengüloğlu sırat-ı müstakim köprüsünün tam ortasında kalır.

Verilen tasarruf, gösterilen irade neticesinde Ayşe Keşir yine milletvekili. Hasan Şengüloğlu tam sırat köprüsünün ortasında kalır. En riskli isimlerden biri Hasan Şengüloğlu. AK Parti'nin il başkanı olarak kasım ayında bir seçim yapılacak. Oraya kadar gider mi, gitmez mi başarıya göre olur. Kendisi dışındaki 9 adayın belirlenmesinde Faruk Özlü'nün iki aday haricinde hiçbir tasarrufu yok. Tablo öyle görünüyor. Bu netice mükafat mı olur, cezalandırma mı olur onu zaman gösterecek.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhami Caboğlu Kadir Gecesi doğmuş gibi bütün hesaplar, kitaplar dönüyor, dolaşıyor, onun kasasına akıyor, siyasi hesaplar kazançlar. ‘Neye göre diyorsun?’ derseniz bugün (12 Şubat) arkadaşlarım Gölyaka'ya gittiler. Vatandaşla iletişim kurdular ve Ahmet Çelik arkadaşımız kameraman Zeki Aşıkoğlu ile sahada çalışma yaptı. Benin gördüğüm intiba şu; Muzaffer Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı rahmetli Fehmi Coşkun'un oğlu. Hem kendisi inanmış hem de Muzaffer Coşkun'a gönül verenler oy verecekler. Haberin detayı oncurtv.com’da var. Ayrıca İYİ Parti adayı eski Başkan Bekir Akbulut da birebir saha mücadelesini devam ettiriyor. AK Parti’de hareketlenme yok Gölyaka'da. Saha çalışması görülmemiş. Gölyaka'da Muzaffer Coşkun seçimi kazanacağına ve kendisine oy verecek olan insanların da tabiri caizse Muzaffer Coşkun'a inandığını gösteriyor.

AK Parti'nin toplantısında genel merkezden gelen meclis başkanvekili şunu söyledi;

‘Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında fark yok.’ Yani ‘Seçmen AK Parti belediyesini de seçse Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanını da seçse burada hiçbir sorun yok birbirinizle didişmeyin, ittifakız.’

Merkezde de AK Parti’de Faruk Özlü, İYİ Parti’de Mehmet Keleş, Yeniden Refah Partisi’nde Davut Güloğlu, MHP'de Yılmaz Eser, Deva Partisi’nde üç partinin ittifakı olarak Murat Caymaz sahaya indi. Devletin gücünü ve resmiyetin gücünü kullanarak birileri siyasi kazanç elde etmeye kalkıyor. Bu çok büyük kayıp olur, çok hızlı yayılıyor. Yani devlet gücüyle yapılan siyaset, farklı şekillerde polisin, zabıtanın, maliyenin kullanıldığı siyaset ters tepiyor. Çünkü bunlar insanların gönlünden çıkmak gibi bir eylemle sonuçlanıyor. Neticede seçime 57 gün kaldı. 57 gün sonra her şey ortaya çıkacak ama bir hassasiyet var. Burada Düzce'nin insanına baskı kurarak seçim elde edilmez. Bizim 10 tane belediyemiz var. Düzce merkezi topladığınız zaman 110 bin civarında sandığa gelen oy var. Belediye Başkanı 40- 45 bin oy aldığı zaman çok rahat seçimi kazanabiliyor. İstanbul'da bir mahalle muhtarı 75 bin oy alıyor. Bu kadar büyütecek kadar da birbirimize baskı yapacak, kıracak, incitecek kadar da büyük bir şey değil. Bir mahalle muhtarının 75 bin oy aldığı yerde belki o oyu burada 3 aday alacak.

Lider olan insanlar kendilerine gelen bilgi ve tasarrufu çok daha iyi irdelemeli. Onun için güveneceği insanlar olmalı. Sonuç itibariyle 31 Mart seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, ‘Örgütün sözü geçer.’ diyerek bir aday ortaya koydu. O örgüt 31 Mart akşamı ne kadar biliyor, ne kadar söz geçiyor görülecek. Hasan Şengüloğlu da bu seçimlerde adaylar belirlenirken heyecandan masaların üzerine kadar çıktı. AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu‘yla Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı sırat köprüsünün ortasında mı kalır, düşer mi bilmiyoruz. İkisi de büyük risk aldı. Burada en şanslı İl Başkanı İlhami Caboğlu ile İYİ Parti'nin İl Başkanı Yunus Özay Er. Artık ne kadar neticelendirir bu şansı sandığa ne kadar yansıtırlar onu bilmiyorum. Hayat niyetle nasip arasında yaşanırmış, niyetinde ne varsa nasibinde o olurmuş. Onun için aklı selim hareket etmekte fayda var. Siyasetin ve hayatın okulu yok. Yaşayarak öğreniyoruz.

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN;